Lounais-Häme Forssa

Voitonnälkäinen Alku hyydytti vauhtikone HBA:n

Forssalaisjoukkue kipusi naisten Korisliigassa viidenneksi.
HBA:n Awak Kuier pussitti 20 pinnaa ja torjui 8 kertaa, mutta Alku vei Mia Loydin (kuvassa) ja Emily Kinnestonin johdolla lopulta pidemmän korren. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Alku ja helsinkiläinen HBA tarjosivat hyvää naiskorista koko rahan edestä keskiviikkoiltana Feeniksissä. Nopsajalkainen HBA oli jo karata kotijoukkueelta, mutta Alku nousi ja taisteli pelin jatkoajalle.

Alkukaan ei ole iällä pilattu, mutta jatkoajalla alkulaiset osoittivat kypsytensä lukiolaisjoukkue HBA:ta vastaan. Alku pysyi riittävän rauhallisena, teki tarvittavat pinnat ja vei voiton hermoilevan vierasjoukkueen edestä pistein 83–78 (70–70, 40–40).

– Tämä oli ottelu, jonka olisi voinut voittaa kumpi tahansa joukkue. Kolmen jakson perusteella voitto olisi kuulunut HBA:lle. Hienosti kuitenkin joukkueemme nousi ja vei pelin jatkoajalle, jossa kairasimme voiton, tyytyväinen Alku-luotsi Risto-Matti Rousku totesi.

Ensimmäinen puoliaika oli parasta naiskoripalloa pitkään aikaan Forssassa. Molemmat joukkueet pitivät hurjaa tempoa, puolustivat hyvin ja ratkoivat tehokkaasti.

Alusta ahkerimmin korisukkaa heiluttivat tässä vaiheessa amerikkalaiset Emily Kinneston ja Mia Loyd, HBA:n vauhtikoneesta palloa pistivät tarkimmin pussiin hyväkätinen Lotta Vehka-aho ja Awak Kuier, joka pitkänä ja taitavana pelaajana teki Alun korinaluspelaajien illan tukalaksi.

Alku johti ensimmäisillä minuuteilla 11–3, mutta puoliajan edetessä tapahtumat tasoittuvat. Tauolle mentiin forssalaisten niukassa 42–40-johdossa.

Ottelu näytti ratkeavan kolmannella neljänneksellä, kun Alun hyökkäys puuroutui ja HBA upotti vanhaan malliin. Pitkäkätinen Kuier tuntui vievän uskon Alun pelaajilta, yleensä aina säälittä korille tunkeva Mia Loydkin alkoi peruutella, kun suomalaisen naiskoripallon suurlupaus oli vastassa.

Alku sai jaksolla aikaan vain neljä pinnaa, joten päätösjaksolle lähdettiin vierasjohdossa 46–58.

– Me olimme siinä vaiheessa liian pehmeitä. Meidän olisi pitänyt vaan mennä tilanteisiin kovempaa ja nostaa väkisin niitä pisteitä, Rousku totesi.

Neljännellä jaksolla Alku ei pehmoillut. Joukkue imi vieraiden 12 pisteen johdon kiinni ja vei ottelun jatkoajalle.

Jatkoajalla Alku jatkoi siitä mihin neljännellä jaksolla jäi ja karkasi kahdessa minuutissa 79–93-johtoon. Vaikka HBA vielä pisti pelin jännäksi, Alku piti pintansa ja upotti ratkaisevat pinnat lopulta vapariviivalta.

– Alku oli tänään kypsempi joukkue. Aloimme hermoilla silloin kun meidän piti ratkaista ottelu. Alku pysyi tyynenä ja pelasi paremmin, HBA:n valmentaja Mirka Dettmann totesi.

Emily Kinneston pussitti Alulle 27 pistettä, Mia Loyd 21. Julia Heinonen tempaisi pussiin kolme kolmosta.

Vieraista Awak Kuier ylsi 20 pisteeseen, Lotta Vehka-aho 17:ään ja taitava pelintekijä Sara Bejedi 14:ään. Kuier repi myös 14 levypalloa ja torjui tyylillä 8 kertaa.

Voitto nosti Alun 16 pisteeseen ja viidennelle sijalle naisten Korisliigassa. Pelit jatkuvat jo lauantaina, kun Honka saapuu Feeniksiin. FL

Uusimmat

Näkoislehti

12.8.2020

Fingerpori

comic