Lounais-Häme Tammela

Voitot tasan: Ruotsi otti revanssin Suomesta Eerikkilässä

Tuplamaaottelusta voitto ja tappio Suomelle Eerikkilässä.
Suomen Nea Riikonen kamppailee pallosta Ruotsi Klara Nybergin kanssa.

Suomi ja Ruotsi jakoivat voitot U16-tyttöjen tuplamaaottelussa Eerikkilän jalkapallohallissa Tammelassa. Tiistaina pelatussa ensimmäisessä ottelussa Suomi kaatoi Ruotsin maalein 5–3, torstaina oli Ruotsin vuoro voittaa, nyt lukemin 2–5.

Suomen valmentajan Arttu Pitkäkankaan mukaan pelit olivat hyvää oppia Suomen tytöille.

– Tiistain hienon voiton jälkeen joukkueella oli tietysti ihan huippufiilikset. Nyt torstaina sitten nähtiin, mitä tämä kansainvälinen pelaaminen oikein vaatii, Pitkäkangas tuumi.

Suomi uusi kokoonpanoaan reippaasti torstaina käytyyn toiseen kamppailuun.

– Nämä ovat tyttöjen ensimmäiset kansainväliset pelit. Halusimme, että kaikki leirillä mukana olevat pelaajat saavat näissä maaotteluissa kunnolla peliaikaa, kertoi Pitkäkangas.

Tiistaina hävinnyt Ruotsi oli sekin tehnyt muutaman vaihdon, tosin Suomea vähemmän. Taktiikkaansa länsinaapuri oli rukannut enemmän joukkue prässäsi ylhäältä ja kävi armotta päälle, mikä tuotti Suomen avauspelille suuria vaikeuksia etenkin avauspuoliajalla.

Suomen tilanteet olivat kortilla, mutta Ruotsi vyöryi vaarallisesti Suomen maalille. Sinipaidat onnistuivat maalinteossa kahdesti, kun Johanna Svedberg laukoi vieraiden avausmaalin 32. minuutilla ja Klara Nyberg pujahti keskeltä läpi ja sijoitti Ruotsin 0–2-johtoon pelin 40. minuutilla.

Ruotsin johtolukemat olisivat olleet rumemmat ilman Suomen maalilla pelanneen Lilja Niirasen huipputorjuntoja.

Suomi teki toisella puoliajalla vaihtoja ja pääsi peliin paremmin mukaan. Joukkue teki myös kaksi maalia, kun Inka Rajala ja Anni Hartikainen onnistuivat viimeistelyssä. Yhä terävästi ratkonut Ruotsi teki kuitenkin 45-minuuttisen aikana kolme maalia ja korjasi voiton 2–5. Liukas laitapakki Josephine Batafoe teki Ruotsin maaleista kaksi ja Vendela Dreifaldt yhden.

– Emme pystyneet tässä toisessa pelissä toteuttamaan asioita niin hyvin kuin ensimmäisessä ottelussa. Ruotsi pelasi erilaisella taktiikalla, emmekä onnistuneet avauksissa kunnolla kuin vasta ottelun edetessä. Hyvää oli, että pystyimme nousemaan aina synkkien hetkien jälkeen, Pitkäkangas sanoi.

Pitkäkankaan mukaan -03-syntyneet on hyvä pelaajaikäluokka, vaikka torstaina tuli takkiin.

– Tunnen ikäluokkaa suht’ hyvin ja voin sanoa, että siinä on paljon lupaavia pelaajia, kaikki eivät olleet täällä edes mukana.

Tyttöfutiksessa on muutenkin hyvä pöhinä. -01-syntyneiden maajoukkue kaatoi juuri Saksan vieraskentällä ja pelaa Uruguayn MM-kisoissa.

– Tärkeintä on se työ, jota tehdään arjessa ja seuroissa. Pelaajat ovat täällä maajoukkueessa vain lainalla, Pitkäkangas muistutti. FL

Uusimmat

Näkoislehti

20.9.2020

Fingerpori

comic