Lounais-Häme

Voitto ja EM-paikka hakusessa - Kari kuosissa Kulttuuritalolle

Matias Kari kilpailee kahden ja puolen vuoden tauon jälkeen viikonvaihteessa Helsingin Kulttuuritalolla käytävässä Fitness Classicissa. Laji on yhä classic bodybuilding, mutta sarja on vaihtunut mastersiin.

Tätä kevättä varten on tehty pitkään töitä, joten tammelalaisen tavoitteet ovat korkealla.

-Voitto on tavoitteena. Sille ei tietysti voi mitään, jos joku muu on vielä paremmassa kunnossa kuin minä, viime viikolla 40 vuotta täyttänyt Kari sanoo.

Kari kisaa nyt ensi kertaa masters-sarjassa. Siinä kaikenkokoiset ja -mittaiset kehonrakentajat kisaavat samassa sarjassa.

-Vieressä voi olla vaikka kaksimetrinen kaveri, jolla on tietty kropassa enemmän lihasta. Koko ei kuitenkaan ratkaise, vaan kokonaisuus ja symmetria.

 

Kari on rakentanut itseään kisakuntoon maltilla valmentajansa Utti Hietalan johdolla. Syksyllä alkanut dieetti on sujunut hyvin.

-Fiilikset ovat odottavaiset. Nautin treenaamisesta dieetillä, siinä pystyy ylittämään itsensä. Motivaatio on ollut korkealla, Kari sanoo.

Kari uskoo lauantaina käytävän kilpailun sujuvan hyvin. Kunto on kova ja ohjelma hallussa. Kokenut kilpailija ei turhia jännitä.

Lisäpanosta kisaan tuo voittajalle jaossa oleva paikka EM-kisoihin. Mastersin ykköselle on luvassa lippu toukokuun alussa Santa Susannassa Barcelonassa käytäviin EM-kisoihin. Karilla on Espanjasta hienot muistot, sillä vuonna 2012 tuomisina oli EM-hopea.

-Tämä kisa pitää voittaa, mikäli haluaa päästä EM-kisoihin. Jos nämä viimeiset päivät ennen kilpailuja sujuvat hyvin, uskon, että kisalavalla on paras kunto.

 

Kari on rasvattomassa ja lihaksikkaassa kuosissa. Viimeistelystä sitten riippuu, miten fressi mies on lavalla.

-Uskon, että vahvuuteni on symmetria keskikropan ja yläkropan välillä. Yritän saada V-linjan hyvin esille.

Myös ne tärkeät pakaralihakset ovat timmissä kondiksessa.

-Kyllä sieltä perinteisestä pakarasta ne säikeet paistaa. Se on paikka, josta on hankala tiristää ne viimeiset rasvat.

Kehon rakentaminen on etenkin klassisella puolella, missä dopingtestaajat voivat tulla milloin vain vieraisille, pitkäjänteistä ja kärsivällisyyttä vaativaa puuhaa. Mitään ei tapahdu hetkessä, eikä isoja edes vuodessa tai kahdessa.

 

Kari pitää säntillisyyttä ja kovaa harjoittelua vaativasta elämäntavasta. Hän uskoo, että kilpaura lajin parissa jatkuu vielä tämän kevään jälkeen.

-Olen välttynyt loukkaantumisilta ja kroppa on tullut koko ajan paremmaksi. Aikaahan tämä vie, sillä 90 prosenttia lihasmassasta tehdään ensimmäisen viiden vuoden aikana. Enää ei voi sanoa, että tulee tehtyä vuodessa kaksi kiloa lihasta. Jos saa vuodessa aikaan 200 grammaa lihasta, voi olla jo tyytyväinen, Kari sanoo. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti