Lounais-Häme Forssa

Voitto jäi kotiradalle: Miss Maverick Pilvenmäki Specialin sankari

Loppusuoran alun selkeä johto kutistui maalikameran kuvasta varmistettuun voittoon.
Maali oli Miss Maverickin kannalta juuri oikeassa paikassa. Alkumatkan vauhdinpito oli kostautua, mutta muut ehtivät lopulta vain rinnalle. Kuva: Lassi Puhtimäki
Maali oli Miss Maverickin kannalta juuri oikeassa paikassa. Alkumatkan vauhdinpito oli kostautua, mutta muut ehtivät lopulta vain rinnalle. Kuva: Lassi Puhtimäki

Pilvenmäki Specialin finaaleista ei ole koskaan jännitystä puuttunut, eikä vuoden 2019 kisakaan poikkeusta tehnyt.

Suosikkeihin lukeutunut Justine Case pomppasi lähdöstä laukalle ja keulat nappasi Winter Amiral ja Nemea Facade sai paikan sen takaa kun avauspuolikas kellotettiin 12,0-vauhtiseksi.

Kotiradan toivo Miss Maverickille kyyti ei kuitenkaan kelvannut ja Tommi Kylliäinen päästelikin sillä kierroksen kohdalla keulaan. Takasuoralla valjakko alkoi tehdä rakoa muihin ja loppukaarteessa Miss Maverick näytti jo voittajalta.

Maalisuoralla askel alkoi kuitenkin lievästi painaa ja Fastoche Theben spurttasi aivan kupeelle. Maalikameran kuva kuitenkin kertoi, että Miss Maverick oli edellä ja näin kymppitonnin ykkönen meni Team Maverickin omistamalle ja Tapio Mäkitulokkaan valmentamalla 5-vuotiaalle tammalle.

– Päästiin vähän kuin puolivahingossa keulaan ja kun tamma tuntui meneväiseltä, niin en alkanut pidättelemään, analysoi Kylliäinen lähdön tapahtumia.

– Paalulla kyllä luulin, että Pohjolan Villen hevonen ehti ohi, mutta ei sitten kuitenkaan ehtinyt.

Mäki-Tulokkaan Pilvenmäen ratatallilla Miss Maverickista huolta pitävä Koskelan pariskunta kertoi Juhan suulla tamman tulleen heille 1,5-vuotiaana.

– Muutaman kerran se on ehtinyt käymään maailmalla, mutta tullut takaisin.

– Sillä on ollut omat vaivansa ja ongelmansa, mutta niitten kanssa on pystytty elämään ja luottomme siihen on edelleen kova, Juha Koskela selvitti uskoen samalla myös suojattinsa hyvään tulevaisuuteen.

Lue ennakkojuttu Miss Maverickista

Specialin pelisuosikki Hightower Comery sai hyvän juoksun, mutta ei ollut ollenkaan samanlainen kuin karsinnassa. Amazato nappasi kolmannet rahat ja voittajan ajaksi merkittiin 14,3.

Specialin voitto oli Tommi Kylliäiselle uran kolmas ja mielenkiiintoinen lähtö keräsi totokansalta yli 40 000 euron pelivaihdon. FL

 

Uusimmat

Näkoislehti

30.5.2020

Fingerpori

comic