Lounais-Häme

Voitto meni Loppuelämälle

Somero Soikoon -sävellys ja sanoituskilpailun voitto meni Marko Maunukselan esittämälle Loppuelämä-kappaleelle.

Loppuelämän on säveltänyt Janne Saksa ja sanoittanut Sana Mustonen. Molemmat ovat Somero Soikoon -konkareita ja alan ammattilaisia; Mustoselle voitto oli jo kolmas.

Mustonen on päätoiminen sanoittaja ja Saksa äänistudioyrittäjä ja musiikkituottaja.

Toiseksi sijoittui kappale Lasikenkä. Sen on säveltänyt neljän hengen tiimi, johon kuuluvat Jussi Rasinkangas, Janne Hiedanniemi, Tuomas Hiedanniemi ja Kari Saarilahti. Sanoituksen kappaleeseen teki Toini Uusitalo.

Kolmantena palkittiin kappale Etuoikeutettu, jonka on säveltänyt ja sanoittanut Susanna Suutarinen.

Yleisöäänestyksen voitti Janne Hiedanniemen, Tuomas Hiedanniemen ja Kari Saarilahden säveltämä sekä Meri Savosen sanoittama kappale Sinä et oo enää mun.

Tuomariston puheenjohtajan Martti Heikkilän mukaan finaalin taso oli tänä vuonna poikkeuksellisen kova ja kärkikolmikon valinta oli hänen mukaansa painajaismaisen vaikeaa.

Heikkilän lisäksi tuomaristoon kuuluivat säveltäjä Sanna Pietiäinen, Someron kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jani Kurvinen sekä Varjoon Himmeään ry:n Raimo Lyly ja Marja Salminen.

Somero Soikoon sävellys- ja sanoituskilpailu on osallistujamäärältään Suomen toiseksi suurin kevyen musiikin kilpailu heti Ylen Uuden Musiikin Kilpailun jälkeen. Tänä vuonna kisaan saapui yhteensä 145 kappaletta, joista esiraati valitsi finaaliin kuusi parasta.

Uusimmat

Fingerpori

comic