Lounais-Häme

Voittoon pitkän kaavan kautta

Pepe Roller nousi vaikeuksista voittoon SM-liigaottelussa CSKA Mordoria vastaan perjantai-iltana Somerolla. Pepe oli pahimmillaan neljä maalia tappiolla ja päätöserässäkin kaksi maalia takana, mutta kiri tasoihin ja käänsi jumbofinaalin voitokseen jatkoajalla 8–7 (1–2, 0–3, 4–0, 2–2, 1–0).

-Tärkeä voitto. Harmittaa kuitenkin, että annamme vastustajalle aina aluksi liikaa siimaa. Siihen on saatava muutos, totesi Pepen valmentaja Miika Leino.

Ottelun alku oli Pepelle tosiaan vaikea. Tamperelaiset karkasivat kahdessa minuutissa 0–2-johtoon, kun Jerry Markkula ja Antti Jyrkkä toimittivat pelivälineen Pepen maalilla aloittaneen Jesse Ruohosen selän taakse.

Aleksi Hovila kavensi Aapo Torkkolan syötöstä 1–2:een, mutta toisessa erässä CSKA tuntui menevän menojaan. Teemu Kraneis iski kahdesti ja kun erän lopulla vielä Ville-Valtteri Virta maalasi, tilanne oli jo 1–5 CSKA:lle.

Pepe vaihtoi maalivahtia ajassa 19.59. Joonas Laaksonen rullasi somerolaismaalille Jesse Ruohosen tilalle.

Kolmannessa erässä Pepe pystyi muuttamaan kurssia. Jussi Tapio kavensi ensin 2–5:een, ja kohta Lauri Koskinen muutti tilanteeksi 3–5.

Pepe nousi erän aikana vielä tasoihin. Ensin osui Jasu Vuori ja tasanumerot 5–5 viimeisteli Olli Lehtinen Lauri Koskisen ja maalivahti Joonas Laaksosen syötöstä. Pepe pelasi tuolloin ylivoimalla CSKA:n saatua kaksiminuuttisen liian monen pelaajan oltua kentällä.

-Olimme aivan nukuksissa pelin alun. Tiivistimme ja pääsimme kuitenkin peliin mukaan.

Päätöserä alkoi Pepen kannalta murheellisesti. CSKA iski nopeasti kahdesti ja oli yhtäkkiä taas 5–7-johdossa. Pepe otti tähän väliin aikalisän ja sai kun saikin peliään kuosiin.

Olli Lehtinen nosti Pepen maalin ensin päähän ja illan kolmannellaan ylivoimalla tasoihin 7–7:ään. Ottelu meni jatkoajalle, jossa Lehtinen täydensi iltansa tekemällä Pepelle 8–7-voittomaalin.

-Lehtinen oli tänään mies paikallaan. Joonas Laaksonen pelasi myös hyvin maalille tultuaan, otti tärkeitä koppeja, Leino sanoi.

Voitto nosti Pepen viiteen pisteeseen ja sarjataulukossa viidenneksi. CSKA kipusi saamallaan pisteellä Tap-Teamin ohi kuudenneksi.

Pepen seuraava ottelu on huomenna sunnuntaina Tampereella, jossa joukkue kohtaa sarjassa kolmantena olevan Veikot. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic