Lounais-Häme Forssa

VoKoPo pitää hauskaa ja haastaa mestarit yli kolmikymppisten loppuottelussa

Puolustuksen on oltava tiivis Nokialla.
Noora Helkearo on ollut VoKoPon tehonaisia 30+naisten SM-sarjassa. Kuva: Tapio Tuomela
Noora Helkearo on ollut VoKoPon tehonaisia 30+naisten SM-sarjassa. Kuva: Tapio Tuomela

VoKoPo lähtee haastajana yli kolmekymppisten naisten SM-sarjan loppuotteluun. Runkosarjassa toiseksi tullut forssalaisjoukkue kohtaa finaalissa puolustavan mestarin ja runkosarjan voittaneen Off Ballersin Nokialta.

Loppuottelu pelataan perjantaina Off Ballersin kotisalissa Nokialla.

– Hyvillä ja odottavin mielin lähdemme loppuotteluun. Aiomme pitää kentällä hauskaa ja katsomme mihin se riittää. Off Ballers on kotisalissaan pelin suosikki, toteaa VoKoPon joukkueenjohtaja, tarkkakätinen kolmostykki Marianne Aro.

Joukkueet pelasivat yli 30-vuotiaiden naisten SM-sarjan runkosarjassa kymmenen ottelua. Off Ballers voitti yhdeksän peliä ja hävisi yhden. Ainoan tappionsa se kärsi juuri VoKoPolle, joka oli joulukuussa Feeniksissä parempi pistein 61–54.

FoKoPo voitti peleistään kahdeksan, se taipui vieraissa Off Ballersille 62–50 ja Pinjalle pistein 62–52. Tappio Pinjalle muuttui myöhemmin FoKoPon 40–0-voitoksi, koska Pinjalle tuli talvella kokoonpanovaikeuksia ja joukkue joutui luovuttamaan loput pelinsä. Näin ollen Pinjan kauden kaikki ottelut merkittiin 0–40-tappioiksi.

FoKoPon runkosarjan saldoksi tuli lopulta sama kuin Off Ballersilla eli 9 voittoa ja 1 tappio.

– Sarjaa on ollut kiva pelata, eihän tätä muuten tekisi. Meillä on hyvä porukka, jossa on samanhenkisiä pelaajia. Viihdymme yhdessä ja pelaamme samalla -80-luvun pelitavalla.

VoKoPon naiset huomasivat varhaisessa vaiheessa kautta, että heillä on mahdollisuuksia mitalipeleihin asti. Täysillä on pitänyt silti painaa koko ajan, sillä pääosa peleistä on ollut hyvin tasaisia.

– Olemme saanet kehuja vastustajilta. Monille on ollut yllätys, kuinka hyvin pelaava joukkue täältä on tullut vastaan, Aro kertoo.

Pääosa VoKoPon pelaajista on treenannut kauden aikana eri kokoonpanojen mukana, mutta itse VoKoPon yhteistreenit ovat vähissä. Aro muistelee, että joukkue on pelien ulkopuolella ollut koossa salissa kahdesti kauden aikana.

– Nyt torstaina meillä on tarkoitus pitää pienet treenit.

Off Ballers on forssalaisille tuttu vastus, joukkueessa koripalloilee monta tuttua pelaajaa VoKoPon naisille. Liigassakin menestyneitä pelinaisia porukasta löytyy, kuten Reetta Ojala ja Nina Hyvärinen.

VoKoPolta pitäisi kuitenkin löytyä lääkkeitä emäntien kaatamiseksi Nokialla.

– Joukkuepuolustuksen täytyy toimia, siitä kaikki lähtee. Me yritämme myös pitää vauhtia ja pistää heitotkin sisään, Aro suunnittelee.

Otteluun on lähdössä Forssasta fanibussi, jossa on vielä parikymmentä paikkaa vapaana. Kannustusmatkasta Nokialle kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Marianne Aroon. FL

Uusimmat

Näkoislehti

4.8.2020

Fingerpori

comic