Lounais-Häme

Von Wendt pääsi taas tuulettamaan voittoa Ypäjällä

Anna von Wendt jatkoi Denzel-ruunalla erinomaisia otteitaan Ypäjällä. Von Wedt voitti Denzelillä kuukausi sitten Ypäjä-hallissa kansainvälisen kolmen tähden kouluratsastuskilpailun huippupistein, eilen hän otti samassa paikassa kouluratsastuksen hallimestaruuden.

Kemiönsaarelainen von Wendt oli kisassa omaa luokkaansa. Hän keräsi Denzelillä tuloksen 68,867 prosenttia.

-Olen oikein tyytyväinen, vaikka vielä jäi parannettavaa. Siksakkiin tuli yli yksi virhe. Kaikkiaan meni kuitenkin tosi hyvin, täällä oli kovia nimiä mukana, von Wendt kertoi.

Luokassa sijoittui kaksi ratsukkoa, mutta koska kyseessä oli mestaruuskisa, kolmelle parhaalle jaettiin mitalit. Hopea ripustettiin kokeneen Elisabeth Ehrnroothin kaulaan. Helsingin Ratsastajia edustava Ehrnrooth kokosi Wizard II:lla prosentit 66,9. Pronssi meni toiselle Helsingin Ratsastajien ratsukolle. Peggy Högsten ratsasti Lord of Lennoxilla kolmanneksi tuloksella 66,433 prosenttia.

Ypäjällä oli mukana myös viime vuoden hallimestari Stella Hagelstam Boen Ratsastajista. Hän lepuutti huipputamma New Hill Julitreaa ja ratsasti vuonna 2008 syntynyttä Hagels Amazing Shine -ruunaa. Tulos 66,3 prosenttia riitti sunnuntain kilpailussa neljänteen sijaan.

 

Anna von Wendt on tehnyt vuonna 2002 syntyneellä Denzelillä viime aikoina hyvää jälkeä. Sijoitukset ovat kohentuneet ja voittojakin on tullut, kuten nyt taas Ypäjältä.

-Ehkä meillä alkaa nyt olla sopivasti rutiinia. Osaan myös ottaa kilpailutilanteessa enemmän irti, vaikka nyt ei mennytkään ihan yhtä hyvin kuin viimeksi täällä Ypäjällä. Mitään suuria virheitä ei sentään tullut, Björkboda Dressagen ratsastaja kertoi.

Denzel-ruuna otti kisan alla rennosti.

-Denzel on lunki, se nukkui ennen kisaa ja latautui. Kisassa se oli ihan vireessä, niin kuin näkyi.

Von Wendt arvostaa hallimestaruuden korkealle. Viime vuonna hän oli kisan kakkonen Ypäjällä.

-Onhan tämä hallikauden huipennus, josta on hyvä siirtyä kesää kohti.

Von Wendtin seuraava kilpailu Denzelillä taitaa olla Finnderby Ypäjällä. Myös Järvenpään SM-kisat on merkitty kesän kisakalenteriin. Von Wendt ei ota kesän kisoista menestyspaineita, vaikka sijoitukset olivat hallikaudella erinomaisia.

-Kaikki on tässä lajissa niin pienestä kiinni, hevoselle voi tulla jotain tai sitten itse tehdä virheitä. Tässähän kisataan lopulta itseään vastaan, von Wendt muistutti.

 

Ypäjällä kilpailtiin viikonloppuna seniorien lisäksi poniratsastajien, juniorien ja nuorten hallimestaruuksista. Ypäjällä ratsastettiin kaikkiaan 17 kilpailuluokkaa, osallistujia oli runsaat 300. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti