Lounais-Häme

Vorssan Tulirotko polttaa kielen

 

Populaarikulttuuriosuuskunta Pommin puheenjohtaja Manu Mäkinen kertoo, että osuuskunta järjestää Vorssan Tulirotko -tapahtumaa nyt toista kertaa. Aiemmin tapahtumaa järjesti sittemmin päättynyt Tykkää Tyykikylästä -hanke.

Mäkinen kertoo, että tänä vuonna luvassa on helpommin lähestyttävää musiikkiohjelmistoa kuin aiemmin.

-Aikaisempina vuosina ohjelma on painottunut raskaampaan rokkiin, jopa trashiin, mutta nyt meillä on enemmän koko kansan musiikkia. Ohjelmisto on nyt köykäisempi ja iloisempi.

Puheenjohtaja toteaa, että tapahtuman on tarkoitus olla koko Forssan seudun lähtölaukaus Halloweeniin.

Vorssan Tulirotko jakautuu paitsi yrityksiin myös muutamaan tapahtumapaikkaan. Torilla on kello 16 alkava ilmaistapahtuma, jossa tarjolla on kolme musiikkiesiintyjää. Ensimmäisenä vuorossa on oman määritelmänsä mukaan outlawcountrya soittava Hipp’n’Atte, kuudelta tuore kolmijäseninen forssalaisyhtye Gyro sekä seitsemältä rap-artisti Rivo. Tapahtuma päättyy iltakahdeksalta.

Musiikin lomassa kello 17–18 torilla pidetään Jokivarren Lions Clubin järjestämä huutokauppa, jonka tuotosta iso osa menee järjestön hyväntekeväisyyteen.

Torin ruokatarjonnasta vastaa F-Rockers CC. Kerho tarjoilee kahdessa teltassa pystypöytien äärellä suolaisia ja makeita täytettyjä lettuja, erityisen tulista chilisuklaamansikkahilloa ja makkaraa sekä lämmintä kaakaota, mehua ja kahvia.

F-Rockersin varapuheenjohtaja Matti Lehti kertoo, että vaikka ollaankin Tulirotkossa, suutaan ei ole pakko polttaa.

-Chilisuklaamansikkahilloa löytyy myös vähemmän tulisena versiona.

Teltoissa on myös lämmityslaitteet, jotta viileämpänäkin iltana tarkenee.

Ravintola Sävel järjestää oman tapahtumansa. Ravintolassa pidetään klo 10–14 levykirppis, johon voi halutessaan ilmoittautua myyjäksi Manu Mäkiselle, p. 045-8842186. Levykirppikseltä voi metsästää kaikkea C-kaseteista CD-levyihin.

Illalla ravintolassa kuullaan kahta esiintyjää: yhdeksältä aloittaa melankolinen trio Delia St.Claire ja kymmeneltä bluespohjainen rockyhtye Marjo Leinonen & The Balls. Liput keikalle maksavat ovelta 15 euroa, ennakkoon ravintola Puistolinnasta 10 euroa.

Kolmas osa Tulirotkosta esitetään elokuvana: Elävien Kuvien Teatteri esittää Tulirotkon kunniaksi kauhuelokuvan Ouija. Liput elokuvaan maksavat 7–9 euroa.

Tulirotkoon osallistuu myös yrityksiä, joilla on tarjouksia tapahtuman ajan. Lisätietoa saa esimerkiksi Vorssan Tulirotkon Facebook-sivulta ja tästä liitteestä.

Liian vakavasti Tulirotko-nimeä ei kannata ottaa, Manu Mäkinen sanoo vielä.

-Ei tätä kurttu otsassa kannata katsella. Paikalle vain kaikki! FL

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti