Lounais-Häme

VPK ja foni pitävät Jaakko Heikkilää yhä otteessaan

Vapaapalokuntalainen Jaakko Heikkilä on ollut kymmenvuotiaasta, soittanut vuosikymmenet saksofonia eri kokoonpanoissa ja toiminut esimerkiksi Humppilan Vesihuollon hallituksessa sekä Humppilan Lions Clubissa.

Varsinaisen työuransa hän on tehnyt koneurakoitsijana ja viljellyt samalla omaa maatilaa, jonka viljasato piti kanat munintakunnossa. Palkkatöitäkin tuli tehtyä ennen yrittäjyyttä jokunen vuosi.

 

Kanojen pito loppui kolme vuotta sitten. Niin ikään pellot ovat nykyisin vuokralla.

-Elämä on sujunut ihan mukavasti, ei pahoja takapakkeja.

-Enää ei tiedä asioista mitään, kun ihmiset eivät käy ostamassa munia, Jaakko Heikkilä vitsailee. Tosiasiassa vaimo Sinikka huolehti kanalasta, kun Jaakolla oli muuta hoppua.

Koneurakoitsijana hän sai vuoden yrittäjän palkinnon Humppilassa vuonna 1997. Humppilan saha piti Heikkilän kiireisenä pyöräkuormaajan ratissa – aikansa.

-Vieläkin käyn ihmisiä auttelemassa koneella, jos joku tarvitsee.

 

Saksofonin soitto periytyi isältä pojalle siinä kuin tilan pitokin. Tila siirtyi Jaakon nimiin 1978.

Hän muistelee ensimmäisen kerran esiintyneensä koulun päättäjäisjuhlassa 1963, jolloin Venäjän koulussa kaikui saksofonilla O sole mio. Nuorena hän soitti Matti Vertasen yhtyeessä ja Relax-tanssiorkesterissa.

Sittemmin varttuneemmalla iällä hän on puhaltanut saksofonia Jari &Taika -yhtyeessä. Tämä paikallinen tanssi- ja viihdemusiikkiyhtye aloitti toimintansa 2004 ja nousi valokeilaan 2012 Ylen Uuden musiikin kilpailussa menestyskappaleella Aamuyön ikuisuus.

 

Jari & Taika on käynyt soittamassa Suomen lisäksi Floridassa sikäläisille suomalaiselle kolmeen otteeseen ja kerran Vietnamissa suurlähetysten järjestämällä kiertueella.

-Mukavia keikkoja, Heikkilä sanoo. Parhaimmillaan Jari & Taika kävi kymmenillä keikoilla vuodessa.

Heikkilä on soittanut myös Teuron Torvien ja Forssan soittokunnan nimissä sekä aikanaan Humppilan torvisoittokunnassa. Forssan kaupungin mieskuoron kanssa hän oli mukana soittamassa loppuunmyydyissä sota-ajan laulujen konserteissa.

Tenori- ja alttosaksofonin soitto sujuu itseoppineelta myös jotensakin nuottien mukaan.

-Puutteena on, kun ei tunne sointupohjaa, Jaakko Heikkilä sanoo.

 

Vapaapalokuntalaisuus kiinnosti häntä jo pikkupojasta ja puhuttelee yhä.

-Kun minusta ei saanut urheilijaa, täytyi lähteä palokuntaan, hän naurahtaa.

-Kai se on vastuuntuntoa, kun on toimintaan lähtenyt. Kun joku on avun tarpeessa, täytyy mennä.

Hän lähtee hälytyksiin mukaan aina kun pystyy. Hyvin yleensä ennättääkin, koska koti on aivan Humppilan keskustassa.

Sinikka ja Jaakko Heikkilä yhyttivät toisensa tansseissa ja avioituivat 1975. Heillä on tytär ja poika ja kaksi lastenlasta.

 

Jaakko Heikkilä täyttää 70 vuotta maanantaina, mutta juhli ystävien ja sukulaisten kesken kotonaan Humppilassa Kankareen mäellä jo lauantaina. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic