Lounais-Häme Forssa

Vuoden 2018 businessvaikuttaja peräänkuuluttaa seudun yrityselämältä lisää nöyrää röyhkeyttä

Vuoden 2018 businessvaikuttaja Maria Jokinen palkittiin perjantaina Businesstreffeillä.
Vuoden 2018 businessvaikuttaja Maria Jokinen on iloinen saamastaan huomionosoituksesta. Minut on otettu Forssan seudulla hyvin vastaan, Jokinen kiittelee.

Kymmenen kuukautta sitten Forssan Yrityskehitys oy:n vastavalittu toimitusjohtaja Maria Jokinen seisoi Businesstreffi-yleisön edessä esittäytymässä seudun vaikuttajille. Tuolloin hän ei aavistanutkaan, että seuraavilla Businesstreffeillä hänet palkittaisiin Vuoden businessvaikuttajana.

– Valinta tuntuu todella hienolta. Vaikka valinta kohdistuu minuun, koen, että en olisi pystynyt saamaan asioita eteenpäin yksin. Yrityskehityksen hallituksen tuella ja yhteistyökumppaneiden avulla on ollut työssäni valtava merkitys, Jokinen kiittelee.

Tuore businessvaikuttaja aloitti toimitusjohtajan tehtävässään tammikuun alussa. Hän näkee, että Yrityskehityksen toiminta on lähtenyt viimein rullaamaan oikealla tahdilla.

– Aktiivisuutemme yritysten suuntaan on moninkertaistunut lyhyessä ajassa ja näkyvyytemme eri medioissa on kasvanut. Nämä asiat vaikuttavat positiivisesti myös vaikuttavuuteemme, Jokinen kertoo.

Yrityskehityksen toimitusjohtaja näkee Forssan seudun yrityskentän tulevaisuuden valoisana. Hänen mukaansa kaupunkiseudulla on monipuolisesti eri alojen toimijoita, joiden kanssa yhteistyön tekeminen onnistuu hyvin.

– Olen huomannut, että monessa yrittäjässä on tapahtunut asennemuutos. Uskon, että siihen on vaikuttanut esimerkiksi talouden hyvä vire. Harvoin törmää enää ” ei tää toimi, kokeiltu on” -asenoitumiseen, Jokinen sanoo.

Hän peräänkuuluttaa paikallisilta yrittäjiltä enemmän itsevarmuutta ja rohkeutta omaan tekemiseen. Sama pätee koko alueen kehittämiseen.

– Forssan seudulla tarvitaan lisää nöyrää röyhkeyttä. Odottelulla seudulle ei saada yrityksiä, vaan meidän täytyy olla aina ensimmäisenä tuomassa itseämme ja vahvuuksiamme esille, kun joku yritys haluaa investoida ja laajentaa toimintaansa, businessvaikuttaja kiteyttää.

Forssan Seudun Nuorkauppakamari palkitsi Jokisen perjantaina ravintola Villassa järjestetyillä Businesstreffeillä. Ensimmäinen businessvaikuttaja valittiin vuonna 2006.

– Haluamme nostaa esille positiivisia, seudun hyväksi toimivia henkilöitä. Businessvaikuttaja on henkilö, joka esimerkillisesti edistää alueen elinvoimaa ja esittää rohkeasti uusia ajatuksia ja ideoita, Forssan Seudun Nuorkauppakamarin presidentti Jaakko Leskinen tiivistää.

Hän katsoo, että Jokisessa kaikki vaaditut kriteerit täyttyvät.

– Maria on taitava verkostoituja, joka on ottanut ennakkoluulottomasti uuden tehtävän vastaan. Hän on seudun yrityselämän kokoava voima, Leskinen kehuu. FL

Uusimmat

Näkoislehti

12.7.2020

Fingerpori

comic