Lounais-Häme Forssa

Forssan vuoden 2018 tilinpäätös hyväksyttiin alijäämäisenä – Lainaa asukasta kohden liki puolet maan keskiarvosta

Valtuusto hyväksyi kaupungin viime vuoden tilinpäätöksen. Tulos oli puoli miljoonaa alijäämäinen.
Sote-menojen ylitykset käänsivät Forssan viime vuoden tilinpäätöksen alijäämäiseksi.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Forssan kaupungin vuoden 2018 tilinpäätöksen. Kaupungin vuoden 2018 tilikauden tulos oli 0,5 miljoonaa euroa alijäämäinen.

Kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi sanoi katsauksessaan, että talouden myönteisestä kehityksestä huolimatta kaupunki teki alijäämäisen tuloksen. Kesäniemen mukaan suurin selittävä tekijä oli sosiaali- ja terveyspalvelujen menojen ylitykset.

Kesäniemi nosti esiin, että vaikka kaupunki on satsannut varhaiseen puuttumiseen, myös lastensuojelun kustannukset nousivat. Kaupunginjohtaja kuitenkin muistutti, että lainamäärä on asukasta kohden yhä reilusti alle maan keskiarvon.

Forssan lainamäärä asukasta kohden on noin 1 630 euroa asukasta kohden, kun taas koko maan keskiarvo on yli 3 000 euroa per asukas.

 

Lue lisää: Forssan kaupunki puolitti tilinpäätöstä uhanneen alijäämän – Tilikauden alijäämäksi muodostui 0,45 miljoonaa

 

Puolueiden ryhmäpuheenvuoroissa nostettiin esiin esimerkiksi työllisyyden parantuminen, mutta toisaalta myös kaupungin velkamäärän lisääntyminen seuraavina vuosina muun muassa monitoimikeskuksen suunnittelun ja rakentamisen vuoksi.

Valtuusto hyväksyi tilinpäätöksen tilikaudelta 1.1.–31.12.2018 ja myönsi kaupungin hallintoa ja taloutta hoitaneille henkilöille vastuuvapauden edellä mainitulta tilikaudelta. FL

Kaupallinen yhteistyö

Uusimmat