Lounais-Häme Forssa

Vuoden 2021 kuninkuusravien järjestelyt ovat jo käynnissä Pilvenmäellä

Kolmen raviradan välinen yhteistyösopimus säästää Forssan Seudun Hippokselta ison summan rahaa.
Kimmo Autio asentaa totohallin uutta vinyylilaattalattiaa Pilvenmäen katsomoremontin yhteydessä.

Forssan Seudun Hippos ry järjestää kuninkuusravit Pilvenmäellä vuonna 2021. Järjestelyt ovat olleet jo tovin aikaa hyvässä käynnissä, kertoo yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Isto Mäki-Tulokas.

Forssa, Lahti ja Seinäjoki tekevät tiivistä yhteistyötä kuninkuusravien järjestelyissä. Ravivuoden päätapahtuma järjestetään Lahden Jokimaalla ensi kesänä, vuonna 2020 on Seinäjoen vuoro.

– Teemme kuninkuusravien yhteistyökumppaneiden kanssa kolmen vuoden sopimuksia. Se on aivan eri lähtökohta kuin mennä yksin juttelemaan. Lipunmyynnistä on jo sovittu ja panimon kanssa pidettiin palaveri tiistaina. Muitakin sopimuksia on vireillä, mutta ne ovat vielä keskeneräisiä, Mäki-Tulokas taustoittaa.

Ratojen henkilökunnat pitävät keskenään palavereja. Mäki-Tulokas uskoo, että myös henkilökuntaa tai ainakin talkootyöntekijöitä liikkuu ratojen välillä. Kolmikolla on käytössään myös edellisten kuninkuusravijärjestäjien raportteja, joista käy ilmi, missä asioissa on onnistuttu, missä on parantamisen paikka.

Mäki-Tulokas sanoo, että hänellä on tässä vaiheessa hyvin levollinen olo Pilvenmäen kuninkuusravien onnistumisesta.

– Kolmen raviradan välinen yhteistyö tuo niin paljon taloudellistakin etua. Tässä vaiheessa suurimmalta ongelmalta tuntuu sää kuninkuusraviviikonloppuna. Se on eniten tapahtuman onnistumiseen vaikuttava yksittäinen tekijä.

Peruskorjauksen kohteena oleva nuorempi katsomo on yli 40 vuotta vanha. Vieläkin vanhempi katsomo valmistui 1960-luvun lopulla ja oli käytössä vuoden 1968 kuninkuusraveissa. Tavallisissa raveissa katsomo ei nykyisin ole käytössä, mutta kaksi kertaa vuodessa ajettavissa T76-raveissa, maarata-ajoissa ja Pick-Nickissä ovet ovat olleet auki.

Mäki-Tulokkaan mukaan vanha katsomo säilytetään jatkossakin. Hän muistuttaa, että rakennuksen purkaminen tulisi kalliiksi.

– Sille on kaavailtu kuninkuusraveihin jonkinlaista VIP-käyttöä. Tila on yllättävän iso ja sisältä ihan hyvässä kunnossa. Ulkopuolelta se tarvitsee fiksausta. Katsomon alakerrassa on hyvää varastotilaa, eikä siellä ole ainakaan tiedossamme olevia sisäilmaongelmia, Mäki-Tulokas perustelee.

Remontin yhtenä tarkoituksena on lisätä katsomon viihtyisyyttä ja saada sen käyttöaste kasvuun. Pilvenmäellä järjestetään tänä vuonna 24 ravit ja ensi vuonna määrä pysyy samana. Ravien ulkopuolisille tapahtumille 350-paikkainen katsomo A-oikeuksineen ja keittiöineen tarjoaa monenlaista mahdollisuutta.

Mäki-Tulokkaan mukaan katsomossa järjestettiin hiljattain 50-vuotissyntymäpäivät ja hänen mielestään paikka sopi niihin hyvin.

– Joka pöydästä näkee esiintyjät hyvin. Onhan se vähän kolkko tila vaikka 30 hengelle, mutta tilaa pystyy tiivistämään.

Pilvenmäki aikoo panostaa jatkossa markkinointiin erityisesti sosiaalisessa mediassa.

Pilvenmäki on nyt melkoisessa raviruuhkassa. Viime perjantain pikkujouluravien jälkeen kausi jatkuu ensi maanantaina Magic Monday -illan merkeissä. Heti perään torstaina ravataan Itsenäisyyspäivän ravit. Kausi päättyy 16. joulukuuta, mutta vuosi 2019 käynnistyy heti 3. tammikuuta.

Tällä hetkellä Pilvenmäki hakee ratamestaria. Avoin haku tuotti seitsemän hakemusta ja hakijoista neljä haastatellaan lähiaikoina. Mäki-Tulokas uskoo, että tästä joukosta löytyy uusi ratamestari.

– Kaikki osaavat käyttää koneita ja ovat ajaneet hevosta. Uuden ratamestarin aloitus riippuu siitä, miten hän pääsee irtaantumaan meille. Toistaiseksi tehtävää hoitaa Sipi Erkkilä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

15.7.2020

Fingerpori

comic