Lounais-Häme

Vuoden Businessvaikuttaja Jarkko Männistö yrittää ja somettaa

-Asianajaja Jarkko Männistö bloggaa oikeudenkäynnin maailmasta erittäin kiinnostavasti ja kansantajuisesti. Hän on yksi niistä, jotka vievät perinteistä alaa kohti modernimpaa viestintää, askel askeleelta.

Näin sosiaalisen median asiantuntijat Sani Leino ja Matti Perkkiö kuvailevat forssalaista asianajaja-yrittäjä Jarkko Männistöä sosiaalisen median palvelu LinkedInin sivuilla. Leino ja Perkkiö nostivat Männistön top 50 -listalle suurimmista LinkedIn-vaikuttajista Suomessa.

Männistön sosiaalisen median taidot nousivat esiin myös, kun Forssan Seudun Nuorkauppakamari valitsi Vuoden Businessvaikuttaja -palkinnon saajaa. Männistö pokkasi tämän vuoden palkinnon perjantain BusinessTreffeillä Scandic Forssassa.

-Vuoden Businessvaikuttajan valintaan vaikutti tietysti se, että hän on toiminut täällä aktiivisesti yrittäjien parissa. Vaatimukset täyttyvät periaatteessa jo sillä, mutta sen lisäksi valintaan vaikutti hänen huomiointinsa valtakunnallisen tason aktiivisena vaikuttajana sosiaalisessa mediassa, valinnan tehnyt Nuorkauppakamarin Irina Kujanpää kertoo valintaperusteluista.

 

Leinon ja Perkkiön mainitsemassa Männistön pitämässä blogissa forssalaisasianajaja kertoo lakiasioista ja oikeudenkäynneistä yksinkertaistetusti ja tiivistetysti – ja monikanavaisesti. Oikeudenkaynti.fi-blogiin Männistö on tuottanut sisältöä niin tekstien, podcastien kuin videoidenkin muodossa.

-Minulla on tuottelias mieli. Sosiaalisessa mediassa on tavallaan helppo jakaa niitä ajatuksia. Se on minulle itseilmaisun väline siinä missä jollekulle päiväkirja, Männistö kertoo.

Kujanpää mainitsee, että netin kautta Männistö on luonut verkostoja ympäri Suomen.

-Tiedostan, että sosiaalisen median päivityksilläni on myös funktio verkostoitumisessa, mutta en ajattele asiaa sitä kautta. Pyrin kirjoittamaan asioista, jotka minua itseäni kiinnostavat. En mieti, mitä siitä hyödyn, Männistö kuvailee.

Vaikka blogin aihepiiri viittaa Männistön päivätyöhön lakiviidakossa, on bloggaaminen hänelle lähempänä harrastusta kuin työtä. Tuloja Männistö ei somesta saa.

-Olen tällainen ekosysteemi, jossa kaikki, mitä teen, liittyy kaikkeen, vaikkei niillä olisi suoraa yhteyttä, kuten asianajamisella, bloggaamisella tai lasten jalkapallovalmentamisella, Männistö hymähtää.

 

Männistön varsinainen työpaikka Jarkko Männistö Asianajotoimisto sijaitsee Forssan Kutomokujalla.

-Tämä lähti kuusi vuotta sitten liikkeelle siitä, kun työskentelin yksin Finlaysonin konkurssipesältä vapautuneissa tiloissa. Huoneessa oli vain jätelavalta otettu työpöytä, jolla oli läppäri. Siitä asiat ovat hiljalleen kehittyneet, Männistö sanoo.

Nyt yrityksen toiminta-alueena on koko Suomi, ja se työllistää tällä hetkellä Männistön lisäksi kolme henkilöä. Kaksi työntekijöistä toimii yrityksen toisessa toimipisteessä Turussa. Parhaimmillaan työntekijöitä on yrityksellä ollut viisi.

 

Männistö pyrkii viemään yritysten viestiä ja parantamaan yritysten mahdollisuuksia myös kokoomuksen kaupunginvaltuutettuna, mutta Irina Kujanpään mukaan Vuoden Businessvaikuttajan valintaan vaikuttivat ainoastaan asianajotoimiston menestys ja muiden yritysten auttaminen, jota Männistö tekee etenkin oman ammattinsa kautta.

-Yrittämiseen liittyvä juridiikka on niin monimutkaista, että ei yrittäjä voi sitä kokonaan hallita kaiken muun työn ohella, Männistö toteaa.

-Se onkin arvokkain antini, että voin auttaa yrityksiä tekemään heidän kannaltaan hyviä sopimuksia ja auttamaan erilaisissa ristiriita- tai riitatilanteissa. FL

 

Vuoden Businessvaikuttaja
Syntynyt: Vuonna 1979 Turussa, ikä 37.Asuinpaikka: Forssa.Koulutus: Oikeustieteen tohtori 2013, Turun yliopisto.Työura: Oikeusministeriö, henkilövahinkoasian neuvottelukunnan pääsihteeri 2006–2011, Jarkko Männistö Asianajotoimisto, omistaja-asianajaja 2012–.Luottamustoimet: Suomen Asianajajaliiton koulutusvaliokunnan jäsen 2013–, Forssan kaupunginvaltuutettu ja yhdyslautakunnan puheenjohtaja 2017–.Perhe: Kaksi lasta, naisystävä.Harrastukset: FJK:n jalkapallojuniorivalmentaja, kitaran soittaminen bändissä.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti