Lounais-Häme Forssa

Wallattoman Jaana Lähteenkorvasta Vuoden Businessvaikuttaja - Palkinto lämmittää "vanhaa käpyä"

"Jokainen ansaitsee omannäköisensä vanhuuden."
Jaana Lähteenkorva (vas.) ja kotihoitoyritys Wallaton oy palkittiin Vuoden Businessvaikuttajana. Pauliina Mero (oik.) liittyi osakkaaksi yritykseen tänä vuonna. Kuva: Lassi Puhtimäki
Jaana Lähteenkorva (vas.) ja kotihoitoyritys Wallaton oy palkittiin Vuoden Businessvaikuttajana. Pauliina Mero (oik.) liittyi osakkaaksi yritykseen tänä vuonna. Kuva: Lassi Puhtimäki

Vanhuksia voidaan hoitaa hyvin ja tehdä samalla kannattavaa liiketoimintaa. Näin vakuuttaa Forssan seudulla toimivan kotihoitopalveluja tarjoavan Wallaton oy:n Jaana Lähteenkorva, joka palkittiin torstai-iltana Vuoden Businessvaikuttajana BusinessTreffeillä ravintola Vanhassa Värjärissä. Valinnan teki Forssan Seudun Nuorkauppakamari.

Businessvaikuttajan-tittelillä on palkittu vuodesta 2006 lähtien henkilö, joka edistää alueen elinvoimaa ja esittää rohkeasti uusia ajatuksia ja ideoita. Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Sanna Järvi nostaa Wallattoman osalta perusteluiksi erityisesti innovatiivisuuden teknologian käytössä, yrityksen kasvuhalukkuuden ja laajenemisen, sekä taistelun paremman vanhuuden puolesta.

– Jokainen ansaitsee omannäköisensä vanhuuden. Wallaton pyrkii yritystoiminnassaan taistelemaan liian kireitä hoitajamitoituksia vastaan käyttämällä hyväksi muun muassa teknologiaa, Järvi kehuu.

Wallattoman toiminta laajeni kesällä Forssan seudulta Porvooseen ja laajentumissuunnitelmia on edelleen.

Tunnustus sai herkkiksen kyyneliin

Lähteenkorva liikuttui kyyneliin kuullessaan valinnastaan. Erityisen suuressa arvossa hän pitää sitä, että nimeäminen tulee nuorkauppakamarilta, jonka toiminnassa panostetaan paljon itsensä kehittämiseen ja johtajuuteen.

– Olen aika herkkis ja tunneohjautuva ihminen, eli itkuhan siinä tuli. Erityisen hienoa oli tällaisena käpynä saada tunnustus nuorilta ihmisiltä työstä, mitä me olemme tehneet. Yksin en suinkaan tässä ole, vaan ympärilläni on loistavia ihmisiä, jotka kaiken mahdollistavat.

Wallattoman konseptissa suurin osa hoitajista on itsenäisiä ammatinharjoittajia.

– Yrittäjänä koen vastuuta siitä, että hoitajilla on sellaiset työolot, että he voivat hyödyntää ammattitaitoaan täysimääräisesti. On ihan totta, ettei Suomessa ole hoitajapulaa, niin moni on vaihtanut alaa, Lähteenkorva huomauttaa.

”Tuntuu hullulta, että hyvä hoito olisi innovaatio”

Teknologiaa ei Wallattomassa pelätä, päinvastoin. Vastikään uutisoitiin yrityksen ottavan ensimmäisenä kotihoidossa käyttöön sydämen eteisvärinän tunnistavan sovelluksen.

– Teknologia on tosi tärkeässä osassa siinä, että saamme vanhusten turvallisuutta lisättyä. Olen toiminut tällä alalla pitkään, ja nähnyt asiakkaiden tarpeet. Kehittäminen lähtee minulla aina nimenomaan tarpeista, rakenteet tulevat siihen ympärille, Lähteenkorva sanoo.

Loppujen lopuksi hyvä vanhuus ja hyvä hoito eivät ole mullistavia tai monimutkaisia asioita.

– Tuntuu hullulta, että hyvä hoito olisi innovaatio. Siinä ollaan kuitenkin tosi perusasioiden äärellä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

5.7.2020

Fingerpori

comic