Lounais-Häme

Vuoden Floora liikuttaa positiivisesti

-Kyllähän tällaiset aina yllättävät, toteaa Pauliina Jolanki.

Lions Club Forssa / Flores valitsi Forssan kaupungin liikuntasihteeri Pauliina Jolangin Vuoden Flooraksi. Hänet valittiin jo 2015 Forssan seudun positiivisimmaksi, ja lauantaina oli vuorossa uusi palkinto. Tilaisuudessa liikuntasihteerille ojennettiin kukkakimppu ja Vuoden Floora -kunniakirja.

LC Forssa / Floresin tämän vuoden presidentti Satu Järvinen luettelee syitä Jolangin valitsemiseen.

-Pauliina liikuttaa ihmisiä muutaman vuoden ikäisistä ikäihmisiin ja edistää kaupunkilaisten terveyttä. Hän on kiinnostunut paikkakunnan asioista. Lisäksi hän on positiivinen luonne ja innostunut työstään.

 

LC Forssa / Flores on valinnut Vuoden Flooran nyt 18. kerran. Vuodesta 1995 toiminut klubi valitsee vuosittain Flooraksi terveyden ja kulttuurin parissa toimivia lounaishämäläisiä naisia, joilla on myönteinen vaikutus ympäristöönsä.

-Floora on aina asialleen vihkiytynyt ja toimii suurella sydämellä, lisää Järvinen.

 

Pauliina Jolanki kertoo, että tunnelmat ovat kiitolliset.

-Koskaanhan tässä maailmassa ei kiitetä liikaa. Hienoa tämä on ja pistää nöyräksi. Ensin se kyllä vaati hieman sulattelua, että mitä tämä nyt on, hän hymyilee.

Liikuntasihteerin työ vaatii hänen mukaansa oman persoonan likoon laittamista ja heittäytymistä, eikä mikään työpäivä ole samanlainen kuin edellinen. Se on hänelle osa työn viehätystäkin. Hän kertoo, että myös innostuminen on tärkeää ja hänelle luonteenomaista.

-Eräs ihminen sanoikin minulle kerran, että: ”Pauliina sä jaksat aina vaan olla innostunut liikunnasta!” Se jäi mieleen.

 

Liikunta on ollut tärkeää jo lapsesta asti.

-Lapsena haaveeni oli olla päivällä liikunnanopettaja ja illalla laulaja, hän toteaa hilpeästi.

Laulajan työ jäi haaveeksi, mutta liikunnasta ja liikuttamisesta tuli ura. Jolanki on aina harrastanut itse liikuntaa ja aloittanut sen ohjaamisenkin jo nuorena, mutta urheilijana hän ei ole fanaatikko.

-Olen itse harrastanut kestävyysjuoksua ja tehnyt oman urani siinä, mutta suhtaudun liikuntaan kuitenkin rennosti.

 

Forssalaisten liikkumisen hyväksi onkin kehitteillä monia kiinnostavia juttuja.

-Toiveissa on esimerkiksi, että saataisiin tänne lähivuosina uusi skeittiparkki, kun vanha purettiin. Aina näitä uusia lajeja tarvitaan, että saadaan uusia ihmisiä innostumaan.

Työ tuo myös paljon onnistumisen iloa. Muun muassa liikuntapaikkojen suunnittelutyöt sekä Hunnarin frisbeegolf-kenttä ovat olleet Jolangille onnistumisen kokemuksia.

 

Jolangin omat lempiliikuntalajit riippuvat paljon vuodenajasta ja siitä, miten paljon alakouluikäisten lasten äidillä on omaa aikaa.

-Viikoittaiseen tiettyyn kellonaikaan olevaan ryhmään en ehdi, menen silloin kun minulla on aikaa. Talvella hiihdin ja kävin kuntosalilla ja retkiluistelin, mutta nyt tässä kun kesä tulee, harrastan ulkona crossfitiä ja lenkkeilyä. Tykkään myös tenniksestä, rullaluistelen, pelaan rantalentopalloa ja frisbeegolfia. Hyvin moninaisesti, Jolanki kiteyttää hymyillen. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic