Lounais-Häme Forssa

Vuoden Keittiöteko -palkinto ei tullut Forssaan – Henri Alénin luotsaama voittajaravintola viljelee sisällä

Vuoden Keittiöteko -palkinto jaettiin torstaina Ateria18-messuilla Helsingissä.

Keittiöalan ammattilaisista koostunut tuomaristo valitsi kilpailun voittajaksi helsinkiläisen Ravintola Ultiman ja yleisöäänestyksen voittajaksi kohosi järvenpääläinen Gastro Bar Sesonki. Molemmat nousivat kirkkaasti voittoon omissa kategorioissaan.

50 ehdotuksen joukosta finaaliin asti selvinnyt Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) ruokahävikkisovellus jäi ilman palkintoa. HAMK:n ehdokas oli Forssassa kouluruokailuun kehitetty ruokahävikkisovellus, jonka kautta koulun keittiö saa tiedon, kuinka moni tulee lounaalle.

 

Aiheesta aiemmin: Hamkin opiskelijoiden ruokahävikkisovellus ehdolla Vuoden keittiöteoksi – tavoitteena minimoida kouluruuan hävikki

 

Fredman Groupin järjestämän Vuoden Keittiöteko -kilpailun voiton napannutta Ravintola Ultimaa luotsaavat Henri Alén ja Tommi Tuominen. Ravintola kokeilee modernia kiertotaloutta hyperlokaalilla viljelyllä ravintolan sisällä. Toukokuussa avatusta ravintolasta löytyy mm. hydroponinen kasvihuonejärjestelmä, kahvinpuruissa kasvava sieniviljelmä, aeroponisesti kasvatettua perunaa sekä biodesignlampuissa kasvavia saunasirkkoja.

– Ravintola Ultima on kiertotalousratkaisuja kokeileva ravintola, missä asiakkaat näkevät seuraavan ateriansa kasvavan ympärillään, tuomaristo perusteli valintaansa.

Gastro Bar Sesonki oli ylivoimainen voittaja yleisöäänestyksessä. Järvenpään Citymarkettiin sijoittuvan ravintolan keittiössä käytettävät raaka-aineet ostetaan joka päivä viereisestä kaupasta.

– Gastro Bar Sesonki yhdessä K-Citymarket Järvenpään kanssa on tuonut Suomeen maailmalta tunnetun grocerant-ilmiön. Toimintamalli on helposti monistettavissa ja vastaa vahvasti ruokahävikistä käytyyn keskusteluun. Vuoden Keittiöteko -kilpailun järjestäjänä toivomme, että Gastro Bar Sesongin innoittamana myös muut ravintolat Suomessa lähtisivät rohkeasti kokeilemaan uusia innovatiivisia toimintamalleja ruokahävikin hillitsemiseksi mausta ja laadusta tinkimättä, tuomariston puheenjohtaja Peter Fredman totesi.

Vuoden Keittiöteko 2018 -voittaja saa neljän hengen matkan työyhteisölleen tammikuussa 2019 pidettävään Bocuse d’Or -kilpailuun Lyoniin. Yleisön suosikki saa valita Fredmanin ammattikeittiöiden työvälineitä 500 eurolla. FL

Uusimmat