Lounais-Häme

Vuoden maisematekoa etsitään kilpailulla – löytyykö Lounais-Hämeestä ehdokasta?

Maa- ja kotitalousnaisten järjestö etsii jälleen Vuoden maisematekoa. Nyt kilpailulla halutaan erityisesti edistää kiertotaloutta.

Vuoden maisemateko -tunnustuksella halutaan myös nostaa esille paikallisen kulttuuriympäristön arvoja ja ominaispiirteitä, lisätä yhteisöllisyyttä ja edistää kohteen säilymistä tuleville sukupolville kestävällä tavalla.

Maa- ja kotitalousnaisten järjestämässä Vuoden maisemateko -kilpailussa myönnetään maakunnallisia tunnustuksia, jotka kilpailevat valtakunnallisesta tunnustuksesta marraskuussa. Kaikenlaiset pienet ja suuret maisemateot voivat osallistua kilpailuun.

Vuosina 2015–2017 kilpailun tuloksena on tehty jo lähes 150 erilaista, pientä ja suurta maisematekoa.

Esimerkiksi vuonna 2017 valtakunnallinen Vuoden maisemateko -tunnustus myönnettiin Kainuuseen Vienan reitille. Sitä ennen kilpailun on voittanut Saarijärven Koskenkylä-Lehtola Keski-Suomessa ja Kuninkaanlähteen puhdistus Satakunnassa.

 

Kilpailussa on lupa toteuttaa vapaasti Laita hyvä kiertämään -teemaa.

-Tällä teemalla haluamme erityisesti kiinnittää huomiota hoidon jatkuvuuden turvaamiseen, kierrätettävien materiaalien ja rakennustarvikkeiden käyttöön ja hoitotoimenpiteistä syntyvän materiaalin jatkohyödyntämiseen, kertoo Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen kehitysjohtaja Leena Lahdenvesi-Korhonen.

Laita hyvä kiertämään -teemalla maisemateossa ei synny jätettä. Esimerkiksi raivaustähteet hyödynnetään energiana ja niittotähteet katteina ja kuivikkeena ja vieraslajien tähteet varastoidaan ja hävitetään huolellisesti.

Kilpailuaika päättyy 30.9.2018. Kisaan voi osallistua lähettämällä kuvailun maisemateosta, työn tekijöistä ja perustelut työn merkityksestä Maa- ja kotitalousnaisten lähimmän piirikeskuksen maisema-asiantuntijoille. Mukaan pitää liittää valokuvia projektista ja mahdollisia lehtileikkeitä.

Alueelliset maisemateot valitaan loka-marraskuussa 2018. Valtakunnallinen voittaja julkistetaan Maa- ja kotitalousnaisten keskuksen varsinaisessa kokouksessa marraskuussa 2018. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic