Lounais-Häme

Vuokralaisen jäljiltä koiran jätöksiä lattiasta kattoon

Susikkaalla asuva Jari Lukkala omistaa kotitalonsa lisäksi Tammelan keskustan tuntumassa sijaitsevan kolmikerroksisen omakotitalon. Lukkala aikoi myydä omakotitalon vuonna 2014, kun aiemmalta vuokralaiselta oli jäänyt vuokria rästiin.

-Talo oli tyhjillään, kun eräs kaveri soitti, että joku nainen olisi kiinnostunut ostamaan talon, Lukkala sanoo.

-Nainen sanoi, että hän olisi mielellään parin koiransa kanssa vuokralla talossa muutaman kuukauden, kunnes saa edellisen talonsa myytyä. Sitten hän ostaisi talon.

Nainen muutti asuntoon helmikuussa 2014. Muuton yhteydessä Lukkala huomasi, että naisella oli todellisuudessa kymmeniä koiria. Lukkalan mukaan enimmillään koiria asui talossa lähes 40.

-Ajattelin, että nainen ostaa myöhemmin talon, joten ei asia minulle kuulu. Luotin ihmisen sanaan.

Melko nopeasti Lukkala huomasi, ettei vuokralaisella ollut puhtaita jauhoja pussissa, vaikka nainen vaikutti alkuun varakkaalta ja aidosti kiinnostuneelta talon ostamisesta.

-Vuokria sai odotella, ja naapurit soittelivat minulle, kun koirat pitivät mekkalaa. Pari kertaa paikalla kävi eläinsuojeluviranomainen poliisin kanssa. Annoin häädön, kun talon osto ei tuntunut kiinnostavan.

Häätö astui voimaan marraskuun lopussa vuonna 2014. Koirat olivat tehneet taloon suuret tuhot. Talo haisi kauttaaltaan koiran virtsalle ja ulosteelle.

-Nainen laittoi minulle joskus viestiä, että katto vuotaa. Vastasin, että ei voi vuotaa, kun ei sada vettäkään. Kysyin häneltä myöhemmin sadesäällä, että vuotaako katto. Ei vuotanut. Koirat siis virtsasivat kolmannen kerroksen lattian läpi alempaan kerrokseen, Lukkala puhisee.

Ulostetta oli talossa kirjaimellisesti lattiasta kattoon, sillä koirien jätöksiä oli pinoissa olleiden häkkien vuoksi myös seinillä ja katossa.

-Koirat olivat varmaan tehneet tarpeensa, kieriskelleet niissä ja ravistelleet pitkin poikin, arvelee talon remonttia suorittava Marko Nikula.

Nikula ja Lukkala aloittivat talossa purkutyön ja tuhojen korjauksen muutama viikko sitten. Remontista tulee perusteellinen.

Lattiat talossa on jouduttu purkamaan, sillä koirien virtsa on tunkeutunut lattian läpi eristeisiin. Myös seinät on jouduttu monessa huoneessa uusimaan virtsan, ulosteen ja koirien raapimisjälkien vuoksi.

-Kun purimme lattiaa makuuhuoneessa, vuoron perään jouduimme yökkimään, haju oli niin järkyttävä. Heti ensimmäisen laudan jälkeen lähdimme ensimmäisen kerran pihalle, Nikula kuvailee.

Kustannukset nousevat Nikulan laskelmien mukaan noin 30 000 euroon. Työt kestävät kolmesta neljään kuukautta.

Talo on ollut myynnissä vuokralaisen muutettua pois, mutta huonokuntoinen talo ei ole herättänyt kiinnostusta.

-Talo on tälle tontille tällä hetkellä rasite. Pitää korjata se nyt kuntoon. Katsoo sitten sen jälkeen, mitä tekee, Lukkala sanoo. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic