Lounais-Häme

Vuoropuhelua yrittäjien kanssa

 

Syyskuun alusta Someron kaupungin elinkeinotoimessa kehittämisasiantuntijana työskennellyt Juuso Alatalo uskoo, että Someron kaupungin ja yrityselämän vuoropuhelun lisäämisessä on paljon mahdollisuuksia.

Keskiviikkona Somerolla järjestettiin ensimmäinen tilaisuus, johon oli koottu kolmen Somerolla toimivan yritysjärjestön edustajat ajatustenvaihtoon. Paikalla olivat yrittäjäjärjestöistä Somero Sydämessä, Someron Yrittäjät ja Someron Yrittäjänaiset.

Avausta joka toinen kuukausi järjestettäviin tapaamisiin Alatalo piti erittäin hyvänä ja vuoropuhetta avaavana. Alatalo pitää vuoropuhelua tarpeellisena jo pelkästään erilaisten tapahtumien tiimoilta.

Alatalon vastuulla on kaupungin yritysneuvonta ja kaupungin yrityspalveluiden koordinointi, johon sisältyy myös esittelijän rooli elinkeinolautakunnassa. Hän on myös valtakunnallisen seutukaupunkiverkoston vastuuhenkilö Somerolla. Seutukaupunki-hankkeessa on mukana myös Forssan kaupunki.

Alatalo sanoo kuntien elinkeinopolitiikalla olevan vahvistuva rooli tulevaisuudessa tapahtui sote-uudistuksessa miten tahansa. Hän ei usko, että Someron kaltaiselle kaupungille sote-uudistus olisi mikään suonenisku, vaikka sosiaali- ja terveydenhuollon tehtävät siirtyisivätkin maakuntien hoidettavaksi.

-Someron kaupungin talous on hyvällä pohjalla ja kaupungin omat palvelut ja yrityselämän tarjoamat palvelut ovat hyvällä ja laadukkaalla tasolla. Maakuntauudistuksen huolenaiheena on tietysti se, miten seutukunnan ääni saadaan kuuluville ja huomioiduksi uudessa maakunnassa.

-Yrityselämän puolella täällä on menossa hyvä draivi ja yrityksissä on myös laajentumishaluja. Täällä yrityksissä visioidaan uutta. On ollut mukava huomata, että on voinut neuvoa ja olla avuksi yrityksissä esimerkiksi yritystukien tai palkkatukiasioiden parissa, Alatalo sanoo.

Somero kuuluu Varsinais-Suomessa kuntiin, joiden väestöennuste on laskeva. Somerolaisia oli syyskuun väestötilaston mukaan 9050 henkilöä, mikä on 43 vähemmän kuin vuoden 2015 syyskuussa tilastoitiin. Tämä johtuu Alatalon mukaan kunnan väestörakenteesta vaikka kaupunki on muuttovoitolla. Väestön vähenemisessä näkyy merkittävänä tekijänä kuolleisuus.

Alatalo sanoo, että hänet on toivotettu hyvin tervetulleeksi kaupunkiin. Hän sanoo olevansa erittäin innostunut ja kiinnostunut yrityskäynneistä somerolaisiin yrityksiin.Työparina Alatalolla on elinkeinoasiantuntija Tanja Uusitalo. Elinkeinoelämän kehittäminen kuuluu myös kaupunginjohtaja Sami Suikkasen tehtäviin.

Alatalolla on mielenkiintoinen työhistoria. Ennen tuloaan töihin Somerolle hän työskenteli 6,5 vuotta elinkeinopoliittisena asiantuntijana eduskunnassa sosialidemokraattien eduskuntaryhmässä. Alatalo sanoo alkaneensa kaivata yhä enemmän käytännön kenttätyötä ihmisten ja yritysten parissa.

Lisäpotkua käytännönläheisyyteen on antanut työskentely Mynämäen kunnallispolitiikassa. Alatalo on Mynämäen kunnanvaltuuston puheenjohtaja ja tuntee tätä kautta kuntapuolen pelikirjan varsin hyvin. Mynämäen kunnanvaltuustossa Alatalo on ollut jäsen vuodesta 2005 lähtien.

Mynämäen kunnassa asuu noin 8000 asukasta. Työmatkaa kertyy yhteen suuntaan Alatalolle noin 115 kilometriä. Alatalo on naimisissa ja perheeseen Mynämäellä kuuluu 1- ja 5-vuotiaat pojat. FL

 

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti