Lounais-Häme

Waajakoski on monipuolinen kiekkotaituri

Jyri Waajakoski on ollut pirteästi syksyn aloittaneen FPS:n positiivisimpia yllättäjiä Suomi-sarjan avauskierroksilla.

Monipuolinen pelaaja on kahdeksan kierroksen jälkeen joukkueen ykkösnimi pistepörssissä, vaikka pelasi sarjan alun pakkina joukkueen varsinaisten puolustajien loukkaantumisten takia. Waajakoski on nakuttanut tehot 2+8=10.

-Pisteiden valossa kausi on alkanut ihan hyvin, mutta on tässä vielä parannettavaa. Tekopaikkoja on riittänyt, pitäisi vaan laittaa kiekkoa enemmän verkkoon, Waajakoski sanoo.

Puolustajan tontti ei ole parikymppiselle hämeenlinnalaiselle mikään outo paikka. Viime vuonna hän pelasi HPK:n riveissä puolustajana A-nuorten SM-sarjassa lähes koko kauden.

-Pelaan mieluiten hyökkääjänä, se on oma tonttini. Mutta ei se hyppy pakiksi niin isolta tunnu, Waajakoski toteaa.

 

Waajakoski on taitava kiekollinen pelaaja, jonka vahvuudet ovat puolustusosaamisesta huolimatta hyökkäyspäässä. Hän on hyvä kiekon kanssa, osaa jakaa, mutta pystyy myös omiin ratkaisuihin.

Potentiaalia löytyy, mutta suurempiin kaukaloihin noustakseen hänen täytyy kuitenkin tehdä töitä.

-Ehkä eniten kehitettävää on vauhdissa, liikettä tarvitaan lisää. Myös voimaa kamppailupelaamiseen, Waajakoski jatkaa.

 

Waajakoski aloitti pelaamisen nappulana kavereiden kanssa Hämeenlinnan korttelikiekossa. Seura oli aluksi Hattulan Chicago, mutta vaihtui seuraavana talvena HPK:hon.

Junnuvuosina Waajakoski pelasi myös jalkapalloa Parolan Visassa, mutta kun joukkue hajosi, päätti hän keskittyä lätkään. HPK:n vuosilta Waajakoskella on pari kirkasta mitaliakin, B2-nuorten SM-kulta kaudelta 2012–2013 ja A-nuorten SM-kulta viime keväältä.

-Vedin melkein kaikki junnuvuodet läpi lahjoilla. Vasta pari vuotta sitten aloin tehdä kunnolla hommia, Waajakoski kertoo.

Waajakoski kertoo tähtäävänsä urallaan ainakin Mestis-tasolle, mutta ei ota aikataulusta paineita. Paikka aukeaa, kun se on ansaittu.

 

FPS on aloittanut kauden hyvin. Joukkue on kahdeksan kierroksen jälkeen Suomi-sarjassa neljäntenä, edellään Hunters, Pyry ja HCIK.

Jos FPS jatkaa samaa tahtia, pystyy se hyvinkin tavoitteeseensa eli paikkaan ylemmässä jatkosarjassa. Waajakosken mukaan FPS:llä ei pitäisi olla vaikeuksia yltää tavoitteeseensa.

-Joukkue on nuori ja nälkäinen, näin lyhyesti ja ytimekkäästi sanottuna.

Nuoruus näkyy taitona ja intona hyökkäyksessä, mutta alakertaa kaivataan harkintaa.

-Meillä riittää vauhtia ja joukkueessa on paljon taitavia äijiä. Puolustuspelaaminen on se asia, mitä pitää parantaa, Waajakoski näkee.

 

Suomi-sarjan taso on ollut mieluinen yllätys Waajakoskelle. Pelit ovat paljon kovempia kuin hän odotti.

-Vaikea sanoa, onko tämä parempi sarja kuin A-nuorten SM-sarja. Vauhtia on ehkä A-nuorten SM-sarjassa enemmän, mutta täällä äijillä on enemmän voimaa.

Waajakoski ajelee Forssaan treeneihin Hämeenlinnasta. Vielä ei reissaaminen ole alkanut puuduttaa.

-Meitä käy täältä kymmenkunta jätkää Forssassa. Kuskeja riittää, FPS:ssä viihtynyt Waajakoski sanoo. FL

 

Waajakoskella taskussa jo kaksi SM-kultaa
21 vuotta, 181 senttiä, 87 kiloa.Kotoisin Hattulasta, asuu Hämeenlinnassa.Hyökkääjä, pelaa tarvittaessa myös puolustajana.Aloitti jääkiekon 8-vuotiaana korttelikiekossa Hattulan Chicagon riveissä.Pelasi nuorempana myös jalkapalloa Parolan Visassa.Pelannut HPK:ssa muun muassa C- ja B-nuorten SM-sarjaa ja A-nuorten SM-liigaa. SM-kultaa kausilta 2012–2013 (B2) ja 2016–2017 (A).Tavoitteena pelata Mestistä. 

Uusimmat

Fingerpori

comic