Lounais-Häme Forssan seutu

Wahren-opisto ja Jokiläänin kansalaisopisto: Ohjatut opit kiinnostavat

Wahren-opistoon ja Jokiläänin kansalaisopistoon ilmoittautuneiden määrät viime vuoden tasolla, mutta mukaan mahtuu edelleen.
Taideaineiden opettaja Tuija Pietilä-Estrada, tekstiilityön opettaja Sari Wenning, musiikinopettaja Timo Määttä ja kieltenopettaja Aino Koskelin toivottavat opiskelijat tervetulleiksi Jokiläänin kansalaisopiston toimintoihin. Kuva: Lassi Puhtimäki
Taideaineiden opettaja Tuija Pietilä-Estrada, tekstiilityön opettaja Sari Wenning, musiikinopettaja Timo Määttä ja kieltenopettaja Aino Koskelin toivottavat opiskelijat tervetulleiksi Jokiläänin kansalaisopiston toimintoihin. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kiinnostus itsensä kehittämiseen ohjatuissa opeissa ja harrastuksissa tulee jälleen todistetuksi kesän kääntyessä syksyksi.

Vuonna 2020 täydet sata vuotta täyttävään Forssan Wahren-opistoon ja Jokiläänin kansalaisopistoon ilmoittautuneita kertyy viime vuosien tahtiin.

– Tilanne näyttää jälleen ihan hyvältä. Muutaman viime vuoden tasolla liikutaan, mutta vielä pääsee mukaan, molemmat opistot kannustavat.

Tekstiilityön opettaja Sari Wenning Jokiläänin kansalaisopistosta muistuttaa, että ilmoittautumisia otetaan jo vastaan myös kevätpuolen kursseille.

Suunnitteluopettaja Marja-Leena Kangasniemi-Saari Wahren-opistosta toteaa joidenkin kurssien jo täyttyneen ilmoittautuneista.

Se ei kuitenkaan tarkoita välttämättä mahdollisuuden lopullista menettämistä. Esimerkistä käy Sisustustekstiilejä makramemenetelmällä -kurssi. Aineesta oli alkujaan suunniteltu ohjelmaan yksi 12 osanottajalle tarkoitettu kurssi.

– Kiinnostus ylitti odotuksemme niin, että järjestämmekin siitä nyt kaksi kurssia. Tällaiset kuuluvat iloisiin yllätyksiin, joita matkan varrelle osuu ja joiden osalta harkitsemme lisäkurssien järjestämistä.

Ensi vuonna koittava juhlavuosi näkyy Wahren-opiston lukuvuodessa; 100-vuotisjuhlaa vietetään 21. maaliskuuta.

Jokiläänin kansalaisopisto uusi lukuvuodeksi 2019–2020 ohjelmaesitteensä niin, että se perustuu aiemman aihejakoisuutensa sijaan kuntakohtaiselle pääotsikoinnille. Omat otsikkonsa on Jokioisille, Humppilalle ja Ypäjälle.

– Pitää kuitenkin huomata, että toivotamme tähänastiseen tapaan ilomielin osanottajat kursseillemme tervetulleiksi muualtakin kuin kolmen kuntamme alueelta, Sari Wenning sanoo.

Uutta tarjontaa Jokiläänin kansalaisopisto saa tänä syksynä ohjelmaansa reilun kahdenkymmenen nimikkeen verran esimerkiksi bändisoitinkarusellista yrittämisen ja liiketoiminnan perusteisiin sekä digiapuun senioreille.

Jokiläänin kansalaisopistossa lukuvuoden Opistosta vireyttä ja voimaa -teemaa edustavat uutuustarjonnassa muun muassa parkour, jumppamix ja dancefit.

Opiston niin ikään kiitelty ruokakurssivalikoima täydentyy vähitellen vauhtiin pääsevällä kaudella ainakin alkoholittomilla drinkeillä, meksikolaisruoalla ja juustofonduella.

Kielet vetävät edelleen väkeä sekä Jokiläänin kansalaisopistoon että Wahren-opistoon. Marja-Leena Kangasniemi-Saari sanoo englannin pitävän asemansa opintojen eri tasoilla aina perusteista lähtien.

– Myös italian alkeet on kerännyt jälleen hyvin ilmoittautumisia.

Jokiläänissä on puolestaan muutaman vuoden tauon jälkeen ohjelmaan palannut espanja osoittautunut suosituksi.

Jokiläänin kansalaisopisto palasi viime keväänä oman rehtorin malliin Wahren-opistolta ostettujen rehtoripalvelujen jälkeen.

– Tämä on myös statuskysymys, jonka ratkaisemisesta näin ylläpitäjäkuntamme ansaitsevat kiitoksen, kehuu lähes 300 ilmoittautunutta ohjattavakseen saanut musiikinopettaja Timo Määttä. FL

Näkoislehti

4.6.2020

Fingerpori

comic