Lounais-Häme

Wahren-opiston näyttelykausi alkaa: kuvataideryhmien työt ovat tyylikkäästi yksin Vinkkelissä

Wahren-opiston kuvataideryhmien kevätnäyttely on omillaan tänä keväänä. Kuvataideharrastajien työt saavat ilmaa ympärilleen Forssan kirjaston Vinkkelissä eikä niiden rinnalla ole muiden kädentaitoryhmien taidonnäytteitä.

Ja se näyttää hyvältä. Kokonaisuus on rauhallinen, ja myös yksittäiset työt saavat huomiota. Suureen saliin mahtuu paljon maalauksia, vedoksia ja veistoksia, joten kokonaiskuva ryhmien työvuoden sisällöstä syntyy.

-Ryhmät ovat voineet nyt myös paneutua ripustukseen yhtenä opetuksellisena näkökulmana. Tämä ei myöskään vie niin paljon aikaa ja voimavaroja kuin suuret yhteisnäyttelyt. Työt voivat myös olla esillä pidempään kuin yhden viikonlopun, kertoo ilmaisuaineiden opettaja Eliisa Lintukorpi.

Mukana on Vivian Majevskin kalligrafiaryhmä, Sanna Kohosen grafiikan ryhmä, Minna Kempin keramiikka sekä Pirkko Teräväisen ja Tiina Leppämäen maalausryhmät.

 

Tuula Katajisto on harrastanut useissa Wahren-opiston ryhmissä vuosien ajan. Hän on maalannut ja tehnyt grafiikkaa sekä keramiikkaa. Näyttelyssä on esillä Katajistolta keramiikkaa. Hän ottaa käteensä hahmon, jolla on viitta yllään. Sillä on kasvoillaan ilkikurisen tietäväinen ilme.

-Teen mielelläni tällaisia mielikuvitushahmoja, joiden olemus paljastuu samalla kun sitä teen. Tämä voisi olla joku maahinen tai maan emo. Vielä se ei ole nimeä saanut, hän miettii.

Katajisto aikoo ilmoittautua ensi syksynäkin opiston ryhmiin.

-Olen jäänyt eläkkeelle, ja nyt minulla on siihen todella aikaa. Aion harrastaa opistossa ja tehdä näitä juttuja niin kauan kuin suinkin jaksan, hän kertoo.

 

Ensi syyskauden suunnittelu on parhaillaan käynnissä. Lintukorpi sanoo, että luvassa on pidettyjä ja pitkäaikaisia kursseja, mutta tarjolle tuodaan myös jotakin uutta.

-Ensi syksynä saattaa olla tarjolla taideterapiaa, joka on mielenkiintoista. Siinä taide on keino, ja tavoite onkin oma prosessi eli oma sisäinen kasvu ja itseymmärryksen lisääntyminen, Lintukorpi vinkkaa.

 

Susikkaan ja Forssan posliininmaalauskurssilaisten taidonnäytteitä on esillä huhtikuun ajan Forssan Kehräämön A ja B-rapun aulavitriinissä. FL

Wahren-opiston kuvataideryhmien näyttely Vinkkelissä 27.4. asti. Avoinna kirjaston aukioloaikoina. Avajaiset tiistaina kello 13. Jukka Nummelin puhuu ja Eero Pahkala soittaa huilua.

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti