Lounais-Häme

Wahren-opiston taideaineet ja käsityöt esittäytyvät eri viikonloppuina

Wahren-opisto valmistautuu kevätnäyttelyynsä muuntautuneen konseptin merkeissä. Perinteisesti yhden viikonlopun mallilla toteutunut tapahtumakokonaisuus jakautuu tällä kertaa ajallisesti kahtia. Ensi viikonloppuna esittäytyvät taideaineet ja siitä viikonpäästä, 16. – 18. huhtikuuta pääsevät esille käsityöt. Samalla kevään ohjelmaan vakiintunut Tammelan piirien näyttely jää pois sulautuen Forssassa esillä oleviin katselmuksiin.

Oppilaitoksen Ilmaisuaineiden opettaja Eliisa Lintukorpi muistuttaa kuitenkin rajanvedon häilyvyydestä.

– Näyttelyjakoa voi luonnehtia vaikka vihjeenomaiseksi. Taideaineet vaativat kädentaitoja kuten käsityötkin ja käsityöt vaativat vastaavanlaisesti luovuutta kuten taideaineetkin, hän havainnollistaa.

Katselmuksen jakaminen kahdelle viikonlopulle saa perusteita vaihtelun tarpeesta. Sekä Eliisa Lintukorpi että Wahren-opiston tekstiilityön opettaja

Marja-Leena Kangasniemi-Saari tietävät kokemuksesta, että yhtä ja ainoaa viisastenkiveä monimuotoisen toiminnan yhteen vetämisestä vuosikatselmuksen muodossa tuskin on olemassa.

– Ainakin se, että paljon ovat niin käsityö- kuin taidepiirienkin osanottajat saaneet jälleen aikaiseksi tulee jälleen esille, Marja-Leena Kangasniemi-Saari huomauttaa.

Eliisa Lintukorpi muistuttaa myös kevätnäyttelyn pedagogisesta ulottuvuudesta, joka koskee tämänkertaistakin kahteen viikonloppuun jakautuvaa katselmusta. 

– Se tarkoittaa, että töiden tasollinen kirjavuus tulee ja pitääkin tulla näyttelyissä esille jo senkin vuoksi, että mukana piireissä on aina niin vasta-alkajia kuin todella pitkäänkin asialleen omistautuneita harrastajia. 

Rimakauhua ei opettajien mukaan saisi näissä yhteyksissä kukaan opistolainen kokea.

– Sosiaalinen puoli muodostaa toiminnassamme vähintään yhtä tärkeän näkökulman kuin ulos päin näkyvät tuloksetkin.

Omalla tavallaan opiston sosiaalinen ulottuvuus korostuu päätöstään lähestyvän lukukauden tulokkaisiin kuuluneella taideaineiden Kettu-kurssilla.

Sen myötä osanottajat ovat päässeet kokeilemaan kuntouttavan työtoiminnan merkeissä erilaisia taiteen ja käsityön lajeja sekä niiden toteuttamiseen tarjolla olevia keinovalikoimia. Tuloksia on nähtävissä ensimmäisen näyttelyviikonlopun katselmuksessa näyttelytila Vinkkelissä.

Kettu-kurssin myönteisyyttä todistelee esillä ripustettujen tulosnäytteiden ohella sekin, että vastaavalta pohjalta tullaan aloittamaan tämän vuoden syksyllä myös käsityötoiminta. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti