Lounais-Häme Forssa

Wahren-opiston tuleva lukuvuosi tarjoaa kattavan valikoiman kursseja kielikursseista taitoaineisiin

Ilmoittautuminen Wahren-opiston kursseille alkaa 17. kesäkuuta.
Digitalisaatiota on hyödynnetty kurssiohjelmassamme. Syksyn uutuus on hyvinvointiaiheinen verkkovalmennus, suunnittelijaopettaja Marja-Leena Kangasniemi-Saari iloitsee. Kuva: Tapio Tuomela
Digitalisaatiota on hyödynnetty kurssiohjelmassamme. Syksyn uutuus on hyvinvointiaiheinen verkkovalmennus, suunnittelijaopettaja Marja-Leena Kangasniemi-Saari iloitsee. Kuva: Tapio Tuomela

Vaikka kesä on vasta alussa, Wahren-opiston syksyn kurssisisällöt on jo suunniteltu. Tulevana lukuvuotena opiston opintotarjontaan sisältyy noin 165 kurssia. Kurssien ja opetustuntien määrä on vähentynyt viime lukuvuoteen verrattuna. Syynä opetuksen vähentymiseen on talous.

– Olemme joutuneet vähentämään opetustuntien määrää pidemmiltä kursseilta. Myös jotkut kauan kurssivalikoimaan kuuluneet kurssit pitävät tämän lukuvuoden ajan taukoa. Toimenpiteiden avulla pyrimme tekemään tilaa uutuuskursseille, joilla saisimme opistolle lisää opiskelijoita, Wahren-opiston suunnittelijaopettaja Marja-Leena Kangasniemi-Saari toteaa.

Tulevan lukuvuoden kurssiuutuuksia taitoaineissa ovat huopanilkkuri-, sekatekniikkamaalaus- ja ekoprinttaus-kurssit. Kielikurssivalikoiman osalta alkeistason kurssit alkavat englannin ja italian kielestä. Yhteensä Wahren-opistossa voi opiskella kahtatoista eri kieltä. Uuteen kurssiohjelmaan sisältyvät myös avoimen yliopiston järjestämät kasvatustieteen ja kuvataiteen aineopinnot.

– Kuvataiteen aineopintojen suosio yllätti meidät positiivisesti. Tällä hetkellä opintojen opiskelupaikat ovat täynnä, mutta jonotuslistalle kannattaa liittyä. Aineopinnot ovat jatkumoa viime lukuvuotena Forssassa järjestetyille kuvataiteen perusopinnoille, Kangasniemi-Saari sanoo.

Koko tulevan lukuvuoden kurssiohjelma julkaistaan 14. kesäkuuta Wahren-opiston kotisivuilla. Sähköinen ilmoittautuminen kursseille alkaa maanantaina 17. kesäkuuta. Painettu ohjelma jaetaan kotitalouksiin elokuun puolivälissä.

– Olemme pyrkineet kartoittamaan kurssi-ideoita kevään aikana ja pyytäneet ideoita kursseihin. Lisäksi meillä oli avoin haku tuntiopettajien tehtäviin. Tulleiden hakemusten ja kurssiehdotusten pohjalta koostimme tulevan kurssitarjonnan, suunnittelijaopettaja kuvailee.

Wahren-opisto pyrkii houkuttelemaan uutuuskursseillaan myös sellaisia henkilöitä, joille opisto ei ole vielä tuttu. Kangasniemi-Saaren mukaan opistossa opiskelee paljon varttuneempaa väkeä. Tyypillisesti opiston kurssit kiinnostavat juuri eläkkeelle jääneitä henkilöitä.

– Myös lapsille ja lapsiperheille löytyy omat kurssinsa. 1.–4.-luokkalaisille suunnattu tiedepaja jatkaa toimintaansa. Lisäksi ohjelmasta löytyy lasten ja aikuisten yhteinen keramiikkaryhmä, Kangasniemi-Saari luettelee.

Suurin poikkeus lukuvuoden kurssitarjonnassa on varsinaisten ATK-kurssien poistuminen kurssivalikoimasta. Tulevana lukuvuonna tietotekniikan opetus tapahtuu Opetushallituksen rahoittaman digitalisaatio-hankkeen kautta. Hanke keskittyy erityisesti ikäihmisten digitaitojen harjaannuttamiseen. Taitoja pääsee harjoittelemaan muun muassa digipajoissa.

Hankkeen osalta opisto tekee yhteistyö eri toimijoiden, kuten Forssan kirjaston, kanssa. Syksyn aikana opisto kartoittaa erillisten tietotekniikka-kurssin tarpeen. FL

Uusimmat

Näkoislehti

21.9.2020

Fingerpori

comic