Lounais-Häme Tammela

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi: Walkers-auto starttaa Tammelassa ensi viikolla

Nuorten kohtaamispaikka liikkuu kylillä.
Nuorisotyöntekijä Maria Valta toivoo riittävän monen innostuvan vapaaehtoistyöstä nuorten parissa Wautossa. 8-vuotias Joonas Nieminen ei ole vielä Wauton kohderyhmää. Kuva: Lassi Puhtimäki
Nuorisotyöntekijä Maria Valta toivoo riittävän monen innostuvan vapaaehtoistyöstä nuorten parissa Wautossa. 8-vuotias Joonas Nieminen ei ole vielä Wauton kohderyhmää. Kuva: Lassi Puhtimäki

Matkailuautosta liikkuvaksi nuorten kohtaamispaikaksi muunnettu Walkers-auto eli Wauto saapuu pian Tammelaan. Auto liikkuu ensimmäisen kerran Tammelassa perjantaina 16.8. ja viipyy kunnassa nuorten ilona marraskuun loppuun saakka.

Wauto menee sinne, missä nuoret viettävät aikaansa.

– Tammela on maantieteellisesti laaja kunta ja keskustassa sijaitsevalla nuorisotilalla käy vain pieni osa Tammelan 13–17-vuotiaista. Wauton avulla voimme tavoittaa nuoria myös muita nuoria, kertoo nuorisotyöntekijä ja Tammelan Wauto-toiminnasta vastaava Maria Valta.

Tammelassa liikkuvan Wauton nimi on Kissa.

 

Tammelassa Wauton pitää liikkeessä Tammelan nuorisotoimi yhteistyössä muiden nuorten kanssa toimivien tahojen kanssa. Wauto-toimintaan koulutetaan myös vapaaehtoisia aikuisia.

Vapaaehtoistyöstä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Tammelan Wauto-toimintavastaavaan Maria Valtaan (050 3370173).
– Wautoon tarvitaan viisi aikuista mutta kymmenen olisi erinomaista. Näin vapaaehtoisen Wauto-vuoro osuisi kullekin harvemmin.
Vallan mukaan toiminta sopii nuorten vanhemmille, eläkeläisille sekä nuorisotyöhön suuntautuville nuorille.
– Mukana olosta saa todistuksen, jota voi hyödyntää esimerkiksi opiskelupaikkaa hakiessa, Valta huomauttaa.

Vapaaehtoisten koulutus järjestetään Manttaalin nuorisotilalla torstaina 15. elokuuta kello 17–20.

Wautot omistaa ja niiden toimintaa koordinoi Aseman Lapset ry. Autossa nuorille on tarjolla ilmaista kahvia, korttipelejä sekä turvallisten aikuisten juttuseuraa. Tarvittaessa nuoren on mahdollista saada myös kohdennettua tukea ja ohjausta.

Toimintaa on ollut yli 30 paikkakunnalla, ja vastaanotto on ollut positiivista.

Liikkuvalle nuorisotyölle ja matalan kynnyksen kohtaamispaikoille on tarve nuorten parissa. Tammelaan Wauto saapuu kahden vuoden odotuksen jälkeen.

– Toivon, että kunnasta löytyisi turvallisia vapaaehtoisia aikuisia kohtaamaan nuoria ammattilaisten rinnalla, herättelee valtakunnallinen Walkers-vastaava Minna Lahtela Aseman Lapsilta. FL

Juttuun lisätty Maria Vallan kommentit 8.8. klo 10.12

Uusimmat

Näkoislehti

5.6.2020

Fingerpori

comic