Lounais-Häme

Tiedätkö Forssan seudulta yksinäisen vanhuksen, jonka joulunaikaa kukka ja visiitti piristäisi?

Onko tiedossasi yksinäinen vanhus, jota joulukukka ja vierailu ilahduttaisi? Ilmianna hänet nuorkauppakamarille. Kampanjaan voi osallistua myös ostamalla joulukukan seudun kukkakaupoista.
Joulukukan yksinäiselle seniorille voi lunastaa esimerkiksi kukkakauppa Satulinnan Satu Rautiolta. Kukkakampanjassa ovat mukana kaikki Forssan seudun kukkakaupat. KUVA: Lassi Puhtimäki

Kun laitetaan hyvää liikkeelle, se tuottaa lisää hyviä asioita. Tätä periaatettaan noudattaen forssalaisen hoivapalveluyritys Wallattoman palvelujohtaja Jaana Lähteenkorva lähti miettimään, miten yksinäisiä vanhuksia voisi joulun alla ilahduttaa.

Palaset loksahtivat paikoilleen Forssan seudun nuorkauppakamarin Business treffeillä, jossa Lähteenkorva istahti samaan pöytään kamarin ensi vuoden puheenjohtajan Sanna Järven kanssa. Syntyi kampanja Wallaton joulumieli, jonka puitteissa on tarkoitus ilahduttaa seudun ikäihmisiä vierailulla ja joulukukalla. Vastaavanlainen projekti on toteutettu aiemmin ainakin Kuusamossa.

– Pyörää ei aina kannata keksiä uudelleen. Mietin jo viime joulun alla sopivaa tapaa hyvän mielen jakamiseen. Kukkakampanja tuntui todella hyvältä, Lähteenkorva sanoo.

 

Nuorkauppakamari otti kampanjan käytännön järjestelyistä kopin saman tien.

– Toteutamme yhdessä kampanjan tiedotusta ja markkinointia. Käytännön työ tulee vastaan joulun alla, kun vierailemme vanhusten luona ja toimitamme kukat perille, Sanna Järvi kertoo.

Kampanjaan on mahdollista osallistua kahdella tapaa. Ensinnäkin nuorkauppakamari ottaa vastaan ilmiantoja yksinäisistä vanhuksista. Ilmiannon voi tehdä osoitteeseen forssajc@gmail.com tai Sanna Järvelle numeroon 044 2036050.

Ilmiannon ei tarvitse kohdistua esimerkiksi omaan sukulaiseen, vaan jos on havainnut missä tahansa yhteydessä yksinäisen vanhuksen, voi tehdä ilmiannon. Myös itsensä voi ilmiantaa.

Toinen tapa on ostaa jostakin seudun kukkakaupasta 15 euron arvoinen joulutervehdys. Kukkia on mahdollista ostaa tästä päivästä alkaen ja viimeinen päivä on 17. joulukuuta. Kukat jaetaan joulunalusviikolla.

Myös molemmilla tavoilla osallistuminen on sallittua ja toivottavaakin.

 

Kampanjan sivut julkaistiin Facebookissa alkuviikolla. Vastaanotto oli erittäin positiivinen ja ensimmäiset ilmiannot tehtiin saman tien. Jaana Lähteenkorvan mukaan tarvetta kampanjalle näyttää olevan.

– Kohtaan työni kautta, mutta myös muissa yhteyksissä ja paikoissa yksinäisiä vanhuksia. Syyt yksinäisyyteen voivat olla moninaiset. Joillekin se voi olla oma valinta, mutta monella perhe asuu kaukana.

Lähteenkorvan mukaan erityisesti joulunaika herkistää ihmisiä, ja monella on tarve tehdä hyvää. Kukkakampanjaan osallistumisella voi tuottaa hyvää joulumieltä myös itselleen. Kukkasen ostaessaan ja tervehdyskortin kirjoittaessaan tietää konkreettisesti, millaista hyvää on tekemässä.

– Tässä on hyvän tekemisen kynnys laitettu niin matalalle kuin mahdollista.

– Olin todella ilahtunut, kun Sanna (Järvi) ehdotti, että kukan toimittamisen lisäksi varataan käynnille hiukan aikaa, ja juodaan esimerkiksi yhdessä kahvit. Silloin annamme eteenpäin sitä, mikä on niin kovin arvokasta, eli omaa aikaamme. FL

Mukana olevat kukkakaupat

Wallaton joulumieli -kampanjaan voi osallistua ostamalla 15 euron hintaisen joulukukan seuraavista Forssan seudun kukkakaupoista 30.11.–17.12.

Kukkaa ostaessa voi kirjoittaa myös jouluterveiset kukan mukana toimitettavaksi.

Forssa: Jaakkolan puutarha, Kukkakauppa Kalevi Laine, Terjen kukkapuoti, Sarasmäki kukkakauppa, Satulinna. Tammela: Kukkakulma Larpi Jokioinen: Kukkapalvelu Vihersi Humppila: Kukkakauppa Saara Kuhanen Ypäjä: Kukkakauppa Kurjenkukka

Fingerpori

comic

Näkoislehti

28.2.2020

Uusimmat