Washington Post: Ivanka Trump käytti henkilökohtaista sähköpostitiliään työasioiden hoitamiseen Valkoisessa talossa

Washington
20.11.2018, 06:39

Ulkomaat

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin tytär ja neuvonantaja Ivanka Trump on käyttänyt henkilökohtaista sähköpostitiliään työskennellessään Valkoisessa talossa, kertoo Washington Post.
Asiaa tutkineen kansalaisjärjestön mukaan Ivanka Trump lähetti viime vuonna satoja hallinnon asioihin liittyviä sähköpostiviestejä henkilökohtaisesta osoitteestaan. Hän lähetti viestejä esimerkiksi Valkoisen talon avustajille ja ministerien avustajille. Tämä rikkoo lakia, jonka mukaan kaikki Valkoisen talon virallinen viestintä on arkistoitava.
Ivanka Trumpin edustajat myöntävät, että tämä lähetti joitakin työviestejä henkilökohtaisesta sähköpostiosoitteestaan. Trump on kertonut asiaa tutkineille Valkoisen talon viranomaisille, ettei ollut selvillä kaikista asiaa koskevista säännöistä. Trumpin edustajien mukaan kaikki hallinnon asioita koskevat viestit on nyt lähetetty edelleen hänen viralliseen työsähköpostiinsa.
– Trump käytti joskus henkilökohtaista tiliään, lähes aina perheeseensä liittyvissä logistiikka- ja aikatauluasioissa, kun hänelle oli jo annettu virallinen tili mutta ennen kuin Valkoinen talo oli antanut hänelle saman ohjeistuksen kun muille, jotka aloittivat ennen häntä, kertoi Ivanka Trumpin asianajajan Abbe Lowellin edustaja Peter Mirijanian tiedotteessa.

Trumpin edustajat: Eri asia kuin Clintonin toiminta

Ivanka Trumpin sähköpostin käyttö tuo mieleen entisen ulkoministerin ja presidenttiehdokkaan Hillary Clintonin toiminnan. Clinton käytti ulkoministerinä ollessaan henkilökohtaista sähköpostiaan, mitä Donald Trump käytti toistuvasti lyömäaseena vuoden 2016 presidentinvaalikampanjan aikana. Myös presidenttinä ollessaan Trump on jatkanut Clintonin mollaamista sähköpostiasian tiimoilta.
Ivanka Trumpin edustajat pyrkivät kuitenkin tekemään selväksi, että tässä oli kyse täysin eri asiasta kuin Clintonin kohdalla.
– Trump ei luonut yksityistä serveriä kotiinsa tai toimistoonsa, viesteissä ei koskaan käsitelty salaisia tietoja, tili ei koskaan ollut Trump Organizationin alla, eikä yhtäkään sähköpostia poistettu, Mirijanian sanoi.
Valkoinen talo pääsi selville Ivanka Trumpin sähköpostin käytöstä kansalaisjärjestö American Oversightin tietopyynnön ansiosta. Järjestön mukaan on vaikea uskoa, ettei Ivanka Trump tiennyt sähköpostisääntöjä, koska hänen isänsä oli käyttänyt sitä keskeisenä kampanjateemana.

https://www.washingtonpost.com/politics/ivanka-trump-used-a-personal-email-account-to-send-hundreds-of-emails-about-government-business-last-year/2018/11/19/6515d1e0-e7a1-11e8-a939-9469f1166f9d_story.html?utm_term=.785625089930

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic