Lounais-Häme

Washington Post: Pohjois-Korea uhitellut jälleen ydinaseohjelmansa käynnistämisellä

Washington
04.11.2018, 02:41

Ulkomaat

Pohjois-Korea on uhannut käynnistää uudelleen ydinaseohjelmansa, ellei Yhdysvallat poista asetettuja pakotteita, uutisoi Washington Post. Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin hallinto on ilmoittanut, että pakotteet ja muut painostuskeinot ovat voimassa siihen asti, kunnes Pohjois-Korea purkaa ydinaseohjelmansa.
Pohjois-Korean ulkoministeriön tuoreessa tiedotteessa Pohjois-Korea varoitti, että se voi alkaa kehittää ydinaseohjelmaansa, ellei Yhdysvallat poista pakotteita ja lopeta ylimielistä käyttäytymistä.
Pohjois-Korea on vaatinut pakotteiden poistoa osana ydinaseriisuntaansa, mutta viimeisen kuukauden aikana vaatimukset ovat kiihtyneet.
Vaikka tilanne näyttää hankalalta, kumpikaan osapuoli ei ole vielä lopettanut ydinaseriisunnasta käytäviä neuvotteluita.
Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo kertoi tapaavansa ensi viikolla Pohjois-Korean kollegoitaan. Hän ei kuitenkaan tarkentanut milloin, missä ja keiden kanssa tapaaminen on.
Pompeo tapasi Pohjois-Korean diktaattorin Kim Jong-unin viime kuussa ja sanoi varmistaneensa, että yhdysvaltalaiset tutkijat pääsevät kahdelle ydinaseiden ja ohjusten testauspaikalle vahtimaan niiden purkamista.
The Laura Ingraham Show -ohjelmassa viime viikolla puhunut Pompeo lisäksi sanoi, että Trumpin ja Kimin tapaaminen voi olla ensi vuoden alussa.
Pakotekysymys on kiristänyt myös Etelä-Korean ja Yhdysvaltojen välejä. Etelä-Korea on tukenut Pohjois-Korean vaatimuksia pakotehelpotuksista.

https://www.washingtonpost.com/world/asia_pacific/north-korea-threatens-to-restart-nuclear-program-unless-us-lifts-sanctions/2018/11/03/1e0b0f90-df63-11e8-aa33-53bad9a881e8_story.html?utm_term=.dcc06c45feec

STT

Kuvat:

Fingerpori

comic

Näkoislehti