Lounais-Häme

Washington Post: USA aikoo lopettaa Jemenissä sotivan liittouman lentokoneiden tankkaamisen

Washington
10.11.2018, 02:58

Ulkomaat

Yhdysvallat aikoo lopettaa Jemenissä sotivan, Saudi-Arabian johtaman liittouman lentokoneiden tankkaamisen, kertoo Washington Post lähteisiinsä nojaten.
Saudi-Arabian toimet Jemenissä ovat keränneet rajua kansainvälistä kritiikkiä. Liittouman pommi-iskuissa on kuollut paljon siviilejä, myös lapsia.
Yhdysvallat on tukenut liittoumaa tankkaamalla sen koneita. Yhdysvaltain vetäytyminen tästä roolista rajoittaisi liittouman mahdollisuuksia pommituslentoihin.
Yhdysvaltain puolustusministeriö ei vahvistanut Washington Postin tietoja.
– Jatkamme keskusteluja saudien kanssa. Meillä ei ole tällä hetkellä mitään kerrottavaa, Pentagonin edustaja kertoi.
Elokuussa Yhdysvaltain puolustusministeri Jim Mattis sanoi, ettei Yhdysvaltojen tuki Saudi-Arabian johtamalle liittoumalle ole ehdotonta. Mattis painotti, että liittouman täytyy tehdä kaikkensa estääkseen viattomien ihmisten kuolemat.
Lokakuussa Mattis vaati sodan osapuolia neuvottelemaan tulitauosta. Pitkäaikaisten liittolaisten Yhdysvaltojen ja Saudi-Arabian välejä on mutkistanut toimittaja Jamal Khashoggin murha Saudi-Arabian konsulaatissa Istanbulissa lokakuun alussa.
Saudi-Arabia liittolaisineen puuttui Jemenin konfliktiin vuonna 2015. Liittouma tukee Jemenin hallitusta, joka sotii huthikapinallisia vastaan. Sota on aiheuttanut Jemeniin mittavan humanitaarisen kriisin.

https://www.washingtonpost.com/world/national-security/trump-administration-to-end-refueling-for-saudi-coalition-aircraft-in-yemen/2018/11/09/d08ff6c3-babd-4958-bcca-cdb1caa9d5b4_story.html?utm_term=.bf73c0b60636

STT

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti