Lounais-Häme

Washington Post: Valkoisen talon julkaisema video CNN:n toimittajan mikrofonikärhämästä oli muokattu

Washington
09.11.2018, 02:04

Ulkomaat

Valkoisen talon lehdistöpäällikön julkaisema video CNN:n toimittajasta keskiviikon lehdistötilaisuudessa oli muokattu, kertoo Washington Post.
Valkoinen talo perui CNN:n Jim Acostan lehdistöpassin pian sen jälkeen, kun tällä oli ollut tiukkaa sananvaihtoa lehdistötilaisuudessa Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kanssa. Lehdistöpäällikkö Sarah Sanders perusteli lehdistöpassin perumista sillä, että Acosta oli kajonnut Valkoisen talon harjoittelijaan, joka yritti ottaa tältä mikrofonia pois.
Sandersin Twitterissä jakama video tilanteesta on asiantuntijoiden analyyseissä paljastunut muokatuksi. Acostan käden liikettä oli nopeutettu, jolloin se näytti todellista aggressiivisemmalta.
Alkuperäisessä, peukaloimattomassa videossa Acostan vasen käsi näyttää liikkuvan vain mukana, kun hän yrittää oikealla kädellään pitää kiinni mikrofonista. Muokatussa videossa hän näyttää iskevän kädellään harjoittelijan kättä.
CNN on puolustanut Acostaa ja katsonut tämän lehdistöpassin peruuttamisen olevan seurausta hänen tiukoista kysymyksistään presidentille. Acosta on ollut jo pidempään Trumpin ja tämän kannattajien hampaissa ja keskiviikkona presidentti kutsui tätä ”töykeäksi, kamalaksi ihmiseksi”.
Keskiviikon sananvaihto koski Yhdysvaltoja koskevaa siirtolaiskaravaania. Trump oli saanut Acostan kysymyksistä tarpeekseen ja yritti antaa puheenvuoroa seuraavalle toimittajalle, mutta Acosta halusi vielä jatkaa ja piti tiukasti kiinni mikrofonista.

”Petollista, vaarallista ja epäeettistä”

CNN:n viestintäjohtaja Matt Dornic kutsui häpeälliseksi sitä, että Sanders julkaisi tilanteesta muokatun videon.
– Julkaisit peukaloidun videon – todellisia valeuutisia. Historia ei näytä sinua hyvässä valossa, Dornic tviittasi.
Sandersin mukaan keskeinen kysymys on kuitenkin se, koskiko Acosta harjoittelijaa.
– Video on selvä, hän teki niin. Pidämme kiinni lausunnostamme, Sanders sanoi torstaina.
Valkoisen talon uutiskuvaajien yhdistys sanoi tiedotteessa olevansa järkyttynyt siitä, että Sanders julkaisi manipuloidun videon.
– Tiedämme, että kuvien manipulointi on totuuden manipuloimista. Se on petollista, vaarallista ja epäeettistä, yhdistyksen puheenjohtaja Whitney Shefte sanoi.
– Manipuloitujen kuvien tietoinen jakaminen on yhtä ongelmallista, etenkin kun niitä jakaa henkilö, joka edustaa maamme korkeinta virkaa ja jolla on valtavasti vaikutusvaltaa yleiseen mielipiteeseen.

https://www.washingtonpost.com/technology/2018/11/08/white-house-shares-doctored-video-support-punishment-journalist-jim-acosta/?utm_term=.0947d68b6eff

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti