Lounais-Häme

Watrecille päänavaus Kaakkois-Aasiaan

Hanoin hanke on Watrecin ensimmäinen biokaasulaitosprojekti uudella markkina-alueella, Kaakkois-Aasiassa, ja päänavaus ison kokoluokan rakentamishankkeeseen ulkomailla.

Projektin ensimmäisenä vaiheena on suunnittelutyö; kaikkien asiakirjojen laadinta rakentamista varten.

-Rakentamistyö alkaa näillä näkymin vuoden päästä vuodenvaihteessa. Rakentaminen vie sitten yhdeksästä kahteentoista kuukautta. Eli laitos olisi käyttövalmiudessa noin parin vuoden päästä, sanoo Watrecin myyntijohtaja Kimmo Tuppurainen.

 

Hanoin hanke on mittaluokaltaan suuri. Käsiteltävää yhdyskuntasekajätettä on päivittäin noin 600 tonnia, josta osa päätyy biokaasuprosessiin ja osa polttoon.

Projektissa Watrec toteuttaa jätteenkäsittelyn kokonaisratkaisun, joka yhdistää uraauurtavasti kolme prosessiteknologiaa: jätteen lajittelu- ja esikäsittelyprosessin, polttoteknologian sekä Watrecin tarjoaman biokaasulaitosratkaisun.

Watrec toteuttaa projektin yhdessä vietnamilaisen, Hanoissa sijaitsevan jäteyhtiön kanssa. Paikalliset rakennusyhtiöt ja aliurakoitsijat vastaavat laitoksen rakentamisesta ja Watrec asennusvalvonnasta.

Watrec on tehnyt jäteyhtiön kanssa yhteistyötä projektin eteen jo kaksi vuotta.

-Tämä on malliesimerkki siitä, kuinka paljon ja pitkäjänteistä työtä uusien projektien aloittaminen vaatii uusilla kohdealueilla, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Juhani Suvilampi.

-Pyrimme aidosti löytämään asiakkaalle sopivimmat ja parhaimmat ratkaisut.

 

Suomella on Vietnamissa jo yli kolmenkymmenen vuoden kokemus vesihuollosta sekä vankka maine osaavana ja luotettavana avunantajana. Tuppurainen sanoo, ettei suomalaisten hyvästä maineesta ole haittaa, mutta ei hanketta hankittu millään maineella vaan omilla ansioilla.

Kimmo Tuppurainen arvioi, että Hanoin sopimuksessa on moni asia loksahtanut paikoilleen.

-Ajoitukset, välillä sattuma ja oikeassa paikassa oleminen ratkaisee.

– Jos totta puhun, henkilökohtaisesti en olisi muutama vuosi sitten uskonut, että teemme Vietnamiin projektia, mutta näin se menee.

 

Watrec oy on Forssassa ja Jyväskylässä toimiva uusiutuvan energian ja ympäristöteknologian asiantuntijayritys, joka on keskittynyt erityisesti biokaasuteknologiaan. Watrec on biokaasualan markkinajohtaja Suomessa, sekä laitosmäärän että erityisesti laitoskapasiteetin osalta.

Yhtiön toteuttamissa laitoksissa käsitellään yli 315 000 tonnia orgaanisia, biohajoavia jakeita vuosittain.

Yhtiön pääkonttori on Forssassa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic