Lounais-Häme Forssa

Watrecilta biokaasulaitos Mäntsälään – Investoinnin suuruus on 11,5 miljoonaa euroa

Käynnissä olevan rakennusprojektin arvioidaan valmistuvan keväällä 2020.
Biolaitosyhdistys ry palkitsi vuonna 2018 biokaasulaitosrakentamisen uranuurtajan, Watrec oy:n, Vuoden Bionääri -tunnustuksella. Mäntsälän biokaasulaitos on kuudes, jonka Watrec urakoi. Kuvassa toimitusjohtaja Juhani Suvilampi. Kuva: Lassi Puhtimäki
Biolaitosyhdistys ry palkitsi vuonna 2018 biokaasulaitosrakentamisen uranuurtajan, Watrec oy:n, Vuoden Bionääri -tunnustuksella. Mäntsälän biokaasulaitos on kuudes, jonka Watrec urakoi. Kuvassa toimitusjohtaja Juhani Suvilampi. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssalainen Watrec oy on allekirjoittanut urakkasopimuksen Mäntsälän Biovoima oy:n kanssa biokaasulaitoksen toimittamisesta.

Mäntsälään rakennetaan uuden sukupolven biokaasulaitos, jonka käsittelykapasiteetti on alkuvaiheessa 20 000 tonnia orgaanista jätettä vuodessa, ja sen kaasuteho on 2 megawattia. Biokaasu jalostetaan ja myydään liikennekäyttöön Nivos Energia oy:n kaasuverkoston kautta.

Laitoksen sijainti on valittu niin, että se palvelisi koko Etelä-Suomen jätemarkkinoita. Biokaasulaitoksen investointi on suuruudeltaan arviolta 11,5 miljoonaa euroa.

 

Mäntäsälän biokaasulaitos on kuudes, jonka Watrec urakoi.

– Olen ylpeä siitä, että yhtiön asema Suomen johtavana biokaasulaitosten urakoitsijana on säilynyt ja vahvistuu entisestään, Watrecin toimitusjohtaja Juhani Suvilampi toteaa.

Mäntsälän Biovoima valitsi Watrecin laitostoimittajaksi pitkällisten neuvotteluiden jälkeen. Watrecin vahvuuksiksi katsottiin aiempien laitosten luotettavuus ja varmatoimisuus sekä yrityksen vahva teknologinen osaaminen.

Watrec toteuttaa Mäntsälän laitoksen KVR-urakkamuotoisena. Rakennusprojekti on alkanut Watrecin osalta kesäkuun alussa, ja sen arvioitu valmistumisaika on keväällä 2020.

– On mahtava asia, että olemme vihdoin päässeet pitkään kestäneessä projektissa rakennustöihin. Urakoitsijaa valitessa kiinnitimme erityistä huomiota Watrec oy:n useisiin referenssikohteisiin ja pitkään kokemukseen alalta. Uskon, että tähän asti erinomaisesti toiminut yhteistyö Watrec oy:n kanssa jatkuu ja johtaa yhtiön tavoitteiden mukaiseen lopputulokseen, Mäntsälän Biovoiman toimitusjohtaja Juha Virtanen sanoo.

 

Watrec on toiminut biokaasualalla vuodesta 2003. Se on ollut toteuttamassa Suomeen muun muassa Biotehdas-rahastolle biokaasulaitosten verkostoa, jonka omistaa nykyisin Gasum oy.

Biotehdas-verkosto käsittää vuosina 2009–2016 rakennetut biokaasulaitokset Huittisissa, Honkajoella, Kuopiossa, Riihimäellä ja Oulussa. Näillä laitoksilla on vastaanottolinjat kotitalouksien ja kaupan erilliskerätyille biojätteille ja lietteille.

Laitokset käsittelevät yhteensä yli 300 000 tonnia orgaanista jätettä vuodessa tuottaen yli 20 megawattia uusiutuvaa energiaa. Lisäksi Watrec on toteuttanut muun muassa muutaman kansainvälisen suunnitteluprojektin. FL

 

Lue myös: Watrec ei jäänyt tähdenlennoksi – Yhden miehen forssalaisyrityksestä kasvoi biotalouden markkinajohtaja Suomessa

Uusimmat

Näkoislehti

2.6.2020

Fingerpori

comic