Lounais-Häme

Weckstenille kauden kärkitulos

 

Rankkasade siirsi pääkilpailujen alkua Someron seiväskarnevaaleilla ja sadekuurot keskeyttivät kilpailun muutamaan kertaan, mutta se ei haitannut Karhulan Urheilijoiden 19-vuotiasta Tomas Wecksteniä. Hän otti miesten kilpailun voiton tuloksella 550, joka on paitsi Weckstenin oma ennätys, myös kauden kotimainen kärkitulos.

Wecksten oli kilpailun jälkeen luonnollisesti pelkkää hymyä. Samalla tuloksella napattiin perjantaina EM-pronssia Amsterdamissa, eikä voittotulokseenkaan jäänyt eroa kuin 10 senttimetriä.

-Totta kai olen tyytyväinen tulokseen, vaikka rahkeita olisi vielä parempaankin. Olosuhteet eivät ennätyshypyn aikana kiusanneet, mutta kilpailun venyminen kyllä näkyi 560:n yrityksissä, joissa puhti oli jo poissa, Wecksten analysoi.

Parempaan Wecksten uskoo kykenevänsä, kunhan saa juoksuunsa lisää vauhtia.

-Olen juoksussa hitaampi kuin suurin osa vastustajista. Jos minulla olisi sama vauhti kuin Eemelillä (Salomäki), voisin hypätä 570-580. Juoksutekniikkaa ja liikkuvuutta pitää kehittää. Nopeutta on helppo saada, mutta siinä helposti rikkoo itsensä. Nykyvauhdeilla 560 on hypättävissä, kauttaan ensi torstaina Lahden eliittikisoissa jatkava Wecksten kertoi.

Lahden jälkeen kauden muita tavoitteita ovat Kalevan kisat ja Ruotsi-Suomi-maaottelu.

Torben Leidig on hypännyt 567, mutta kummankin yritykset 560:sta jäivät sateen yltyessä aika vaisuiksi.

Vuotta Wecksteniä nuorempi Someron Esan Tommi Holttinen ylitti toisella yrityksellä 520 ja sijoittui kolmanneksi.

-Ihan hyvä kilpailu minulta, sillä sade kiusasi. 530:n yrityksissä juoksu katosi, ennätyksensä 527 Turussa kesäkuussa hypännyt Holttinen kertasi.

-Kilpailen seuraavaksi alle 19-vuotiaiden EM-kisoissa, missä tavoitteena on finaalipaikka. Parhaat hyppäävät siellä 570, somerolaislupaus jatkoi.

Esan ykköshyppääjä Eemeli Salomäki ylitti 520 kolmannellaan, jätti 530 väliin ja kokeili kolmesti 540:stä, mutta jokainen yritys meni läpijuoksuksi. Askelmerkkinsä kanssa tuskaillut Salomäki poistui hyppypaikalta tummat pilvet päänsä yllä.

Naisten kilpailu latistui, kun Minna Nikkanen ja Wilma Murto hyppäsivät samaan aikaan EM-kisoissa, eikä ennätyksen 487 omaavaa Holly Bradshawta kisapaikalla näkynyt. HKV:n Aino Siitoselle riitti voittoon tulos 415, mutta kisan yllättäjä oli saman tuloksen hypännyt, 15 senttiä ennätystään parantanut Esbo IF:n Saga Andersson, joka ylitti ennätyskorkeutensa ensimmäisellä yrityksellä. FL

 

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic