Lounais-Häme

Wilma Murto ylitti EM-rajan Somerolla

Wilma Murto voitti Someron Seiväskarnevaalien avausiltana naisten kilpailun ylittämällä EM-kisarajan 445.

Näin Murto on lähdössä elokuisiin EM-kisoihin Saksaan Minna Nikkasen seuraksi, joka jäi eilen ilman tulosta.

Murto paransi 445 tuloksella 20 senttiä kauden parasta tulostaan 425, jonka hän oli hypännyt kolme kertaa.

Murto ylitti aloituskorkeutensa 415 vasta kolmannella hypyllä. Sen jälkeen 435 meni ensimmäisellä ja 445 kolmannella yrityksellä. Lopuksi Murto yritti vielä ulkoratojen ennätyksestään 460.

–  Nyt on hyvä fiilis. Tuntui hyvältä jo verryttelyssä. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun hyppäsin täydellä 14 askeleen vauhdilla sitten viime vuoden maaliskuun, iloitsi lähes koko viime kauden jalkapohjavaivan takia hukannut Murto.

Saga Andersson sijoittui toiseksi 435 tuloksella, joka jää kaksi senttiä hänen kauden parhaastaan ja seitsemän senttiä viimevuotisesta ennätyksestä.

 

Suomen EM-kisajoukkueeseen toistaiseksi ainoana naisseiväshyppääjänä valitun Minna Nikkasen hyppyvire on tällä hetkellä hukassa. Nikkanen on hypännyt seitsemän ulkokisaa, joista paras tulos 431 tuli kesäkuun alussa Saksassa.

Somerolla Nikkanen teki kolme vaisua yritystä aloituskorkeudestaan 415.

– Olen kilpaillut liian usein huonoissa olosuhteissa, joissa hyppymäärät ovat jääneet vähäisiksi. Sen seurauksena hyppy on pielessä ja eniten seiväskuoppaa lähestyminen, Nikkanen selitti.

Nikkanen valittiin toissa päivänä EM-kisajoukkueeseen talvella hallissa hyppäämänsä 445 tuloksen ansiosta. Kun valinta on tehty, ei Nikkasen tarvitse metsästää EM-kisarajaa. Niinpä hän epäröi osallistumista Seiväskarnevaalien lauantain pääkisaan.

 

Miesten kisassa voittokamppailussa hyppi tämän kauden kärkikolmikko Urho Kujanpää, Tommi Holttinen ja Tomas Wecksten. Kukaan ei yltänyt kauden parhaaseensa, kun Kujanpää voitti tuloksella 540 ja Holttinen sekä Wecksten ylittivät 530 ensimmäisillään.

Koko kolmikko on jo valittu elokuun EM-kisoihin. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic