Winnipegin Patrik Laine päästi hanat auki: tykitti viisi maalia St. Louisia vastaan

Helsinki
25.11.2018, 08:21

Urheilu-uutiset

Jääkiekon NHL:ssä Winnipegin maalitykki Patrik Laine on laukonut viisi maalia ottelussa St. Louis Bluesia vastaan. Vain kaksi NHL-pelaajaa kauden 1997-98 jälkeen on yltänyt yhden ottelun aikana samaan, kertoi NHL:n pr-tili Twitterissä.
Ruotsalainen Johan Franzen teki viisi maalia ottelussa Ottawa Senatorsia vastaan vuonna 2011 ja slovakialainen Marian Gaborik teki saman tempun New York Rangersille 2007.
Laineen maalijuhlassa Jets otti Bluesista 8-4-voiton. Kolmannen erän alussa Laineen 7-2-osuman jälkeen hänen joukkuetoverinsa seurasivat epäuskoisina uusintaa tilanteesta, jossa Laine ampui tarkalla laukauksella viidennen kerran verkkoon.
20-vuotias Laine löysi vahvan maalivireensä jo aiemmin hieman tahmeasti alkaneen kauden jälkeen. Alkuviikosta hän teki NHL-uransa kuudennen hattutempun, kun Jets haki Vancouver Canucksista 6-3-voiton.
Tällä kaudella Laine on tehnyt 22 ottelussa yhteensä 19 maalia ja kerännyt kolme syöttöpistettä. Viiden maalin potti nosti Laineen koko NHL:n maalipörssin kärkeen.
– Tuntui kuin joka kerta kun koskin kiekkoa, se vain jotenkin meni sisään. Tämä oli yksi niitä iltoja. Sitä ei todennäköisesti tapahdu enää vähään aikaan. Toivottavasti tapahtuu, Laine sanoi Jetsin Twitterissä jakamassa haastattelussa ottelun jälkeen.
Myös NHL:n pistepörssin kärkipaikka on suomalaisten hallussa. Mikko Rantanen vahvisti asemaansa pörssijohdossa, kun hän napsi pisteet 1+1 Dallasin kustannuksella. Rantasen Colorado kukisti Dallasin 3-2 suomalaisen loppuhetkien täysosuman turvin.
Rantasen kauden pistesaldo 23 ottelun jälkeen on 10+28=38.

Filppulalle komea osuma

New York Islandersin ja Carolinan välisessä mittelössä Hurricanes jäi jalkoihin, kun Valtteri Filppulan ja Leo Komarovin joukkue otti kotijäillä 4-1-voiton.
Filppula onnistui maalinteossa komeasti heti ottelun alussa, kun hän kuljetti kiekon läpi Carolinan puolustuksen ja tuikkasi Islandersin avausmaalin. Komarov kirjattiin toiseksi syöttäjäksi maaliin, joka oli Filppulalle kauden kuudes.
Hurricanesin suomalaiskaksikko Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen jäi tällä kertaa ilman tehoja.
Rasmus Ristolaisen Buffalo onnistui venyttämään edelleen voittoputkeaan voittolaukauksin ratkenneessa vierasottelussa Detroitia vastaan. Buffalo on nyt voittanut yhdeksän ottelua peräkkäin.
Ristolainen nappasi ottelusta yhden syöttöpisteen.


Korjattu klo 8.19 kirjoitusvirhe Filppulan etunimessä, Valtteri (ei Vallteri).

https://twitter.com/PR_NHL/status/1066517898003386369
https://twitter.com/NHLJets/status/1066537391031181312

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic