Lounais-Häme

WP: USA:n korkein oikeus otti maahantulopäätöksen sivutuotteena kantaa presidentin tviitteihin

Washington
27.06.2018, 06:54

Ulkomaat

Yhdysvaltojen korkein oikeus loi tiistaina ennakkotapauksen tulkinnalle, jonka mukaan presidentin henkilökohtaiselta Twitter-tililtä lähetetyt tviitit ovat presidentin eivätkä yksityishenkilön lausuntoja, analysoi Washington Post.
Lehden mukaan korkeimman oikeuden päätös presidentti Donald Trumpin maahantulokiellosta antaa selviä viitteitä siitä, että oikeus pitää Trumpin tviittejä Valkoisen talon virallisina lausuntoina. Vaikka oikeus ei antanut Trumpin tviiteille juurikaan painoarvoa päättäessään kantaansa maahantulokieltoon, se saattoi tehdä kauaskantoisen päätöksen niputtaessaan päätöksensä perusteella tviitit ja muut presidentin lausunnot yhteen.
Alempien oikeusasteiden ja mahdollisesti jopa korkeimman oikeuden käsiteltäväksi saattaa tulevaisuudessa tulla juttuja, joiden kannalta on ratkaisevaa, katsotaanko presidentin henkilökohtaisen Twitter-tilin sisällön edustavan Valkoisen talon virallista linjaa ja presidentti-instituutiota vai ainoastaan yksityishenkilön näkemyksiä.

Saako presidentti estää seuraajan Twitterissä?

Oikeusministeri on aikaisemmin yrittänyt tarjota toisenlaista tulkintaa ja rinnastanut Trumpin tviitit häissä pidettyyn maljapuheeseen.
Trumpin tviittien oikeudellisesta asemasta on keskusteltu muun muassa siltä kannalta, onko presidentillä oikeus estää Twitterissä seuraajia, jotka ovat hänen kanssaan eri mieltä. Yksityishenkilöllä on estämiseen kaikki oikeus, mutta toiminta muuttuu ongelmalliseksi, jos Valkoisen talon katsotaan asettavan kansalaisia eriarvoiseen asemaan näiden poliittisten mielipiteitten vuoksi.

https://www.washingtonpost.com/technology/2018/06/26/supreme-courts-travel-ban-ruling-could-have-big-implications-trumps-twitter-account/?utm_term=.467a442781b2

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic