Lounais-Häme

WP: Yhdysvallat harkitsee uusia toimia, joiden seurauksena siirtolaislapset voisivat päätyä eroon vanhemmistaan

Washington
13.10.2018, 03:52

Ulkomaat

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin hallinto harkitsee uusia toimia, joiden seurauksena siirtolaislapsia saatettaisiin jälleen erottaa vanhemmistaan Yhdysvaltain ja Meksikon rajalla. Asiasta kertoo Washington Post, joka perustaa tietonsa virkamieslähteisiin.
Lehden mukaan yhdessä pohdiskeltavana olevassa mallissa turvapaikkaa hakevat perheet pidätettäisiin ensin 20 päiväksi. Sen jälkeen vanhemmat voisivat joko odottaa siirtolaisuusprosessin etenemistä yhdessä lasten kanssa tai antaa heidän mennä erillisiin laitoksiin, ja sukulaiset tai muut edunvalvojat voisivat yrittää saada lapsia huostaansa.
Trumpin hallinto erotti touko-kesäkuussa Yhdysvaltojen ja Meksikon rajalla tuhansia lapsia vanhemmistaan. Perheiden kohtelusta nousi kohu sekä Yhdysvalloissa että maailmalla, ja lopulta käytännöstä luovuttiin.

https://www.washingtonpost.com/local/immigration/trump-administration-weighs-new-family-separation-effort-at-border/2018/10/12/45895cce-cd7b-11e8-920f-dd52e1ae4570_story.html?utm_term=.9c2d19aeb2a4

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti