Lounais-Häme

WSJ: Presidentti Trump asettamassa uusia tulleja Kiinaa vastaan

Washington
16.09.2018, 02:49

Talous

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ilmoittaa lähipäivinä uusista tuontitulleista Kiinaa vastaan, kirjoittaa Wall Street Journal. Lehden lähteiden mukaan ilmoitus tulee joko maanantaina tai tiistaina. Valkoinen talo ei kommentoinut lehdelle asiaa.
Tullit koskevat 200 miljardin dollarin arvoista tuontia, ja ne olisivat kymmenen prosentin luokkaa eli huomattavasti vähemmän kuin Yhdysvallat on aiemmin kaavaillut. Alun alkaen Yhdysvallat suunnitteli 25 prosentin tulleja.
Trump on jo aiemmin uhannut kyseisillä tulleilla, mutta niiden toteutumisajankohdasta ei ole ollut tietoa.
Samaan aikaan Trumpin hallinto valmistelee kiinalaisten virkamiesten kanssa tapaamista, jonka tarkoituksena on lieventää kahden suurvallan välisiä kauppaan liittyviä jännitteitä.
Washington Post kirjoittaa, että tullit kohdistuisivat yli 1 000 tuotteeseen, muun muassa älypuhelimiin, televisioihin ja leluihin.
Yhdysvallat on jo asettanut tulleja tuotteille, joita tuodaan Kiinasta 50 miljardin dollarin arvosta. Kiina on vastannut saman mittaluokan tuontitulleilla yhdysvaltalaistuotteille.
Vastedes Kiina ei voi reagoida yhtä suurilla vastatoimilla, sillä Kiinan tuonnin kokonaisarvo Yhdysvalloista jää alle 200 miljardiin dollariin.

https://www.wsj.com/articles/trump-to-announce-new-tariffs-on-200-billion-in-china-goods-1537040325
https://www.washingtonpost.com/business/2018/09/15/trump-plans-tariffs-billion-chinese-goods-dramatic-escalation-trade-battle/?utm_term=.ba52790425d1

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic