Lounais-Häme

WWF sulkee Norppaliven – Tästä pääset katsomaan muita luontolivestriimauksia

WWF:n tietojen mukaan ihmiset ovat tänä keväänä lähestyneet Saimaalla norppia kuvaamistarkoituksessa ja eläimet ovat joutuneet sukeltamaan rantakiviltä veteen piiloon. Lehtikuva/Markku Ulander

Ympäristöjärjestö WWF:n Norppalive suljetaan tältä vuodelta.

Kameran sijainti paljastui paikallisesti, ja WWF kertoo tiedotteessaan harkitsevansa kameran sijoittamista uuteen paikkaan ensi keväänä.

WWF:n tietojen mukaan ihmiset ovat tänä keväänä lähestyneet Saimaalla norppia kuvaamistarkoituksessa ja eläimet ovat joutuneet sukeltamaan rantakiviltä veteen piiloon.

Järjestö vetoaa Saimaalla liikkuviin, että norppiin jätettäisiin kiikarointietäisyys. Norpat nousevat rantakiville vaihtamaan karvansa, ja karvanvaihto voi häiriintyä, jos norpat joutuvat sukeltamaan veteen liian usein ihmisten aiheuttaman häiriön vuoksi.

Norppalive keräsi reilun kolmen viikon aikana lähes 1,2 miljoonaa katselukertaa. Norppia nähtiin kameran edessä lähes päivittäin.

Lähetyksessä oli tänä vuonna ensi kertaa mukana myös ääni.

Lisää aiheesta: Erilaiset luontolivet tuovat luonnon ihmisten koteihin – Tästä pääset niin sääksen kuin gorillankin matkaan (14.4.21)

Uusimmat

Fingerpori

comic