Lounais-Häme

Yank Match sooloili hirmuajan Pilvenmäellä

Pilvenmäellä päästeltiin äitienpäivänä aivan hirmuisia kyytejä ja kaikkein korskeamman soolon esitti T4-pelin päätöskohteen ylivoimaisesti voittanut Yank Match.

Harri Koivunen usutti Overfun Matchin lähdössä keulaan, mutta heti avauspuolikkaan jälkeen siellä keikkui jo Mika Forssin Yank Match ja ensimmäiset 500 metriä lennettiin 07,5-tempossa.

Kilometrin kohdalla kyyti oli 10,5 ja kun viimeiset viisisataa sujuivat 11,0, niin 5-vuotiaan oriin uudeksi ennätykseksi noteerattiin 11,5.

-On tällä hevosella hienot raamit ja kun vauhtiakin löytyy, niin on tässä ravuria pitkäksi aikaa, sanaili voittajaa ohjastanut Forss.

 

Forss voitti nelosessa toisenkin kerran, kun reilun puolen vuoden tauolta palannut Larsman ehti kipakalla lopetuksella ykköseksi. Lähdössä tapahtui paljon ja kun kakkosen nappasi Minna Rampan ohjastama Lumolin, niin kaksari kiipesi lukemiin 275,45.

T4-pelin ensimmäinen lähtö oli Hannu-Pekka Korven ja Carlos La Rentan hallintaa. Ruuna sai helpolla keulat ja 11,0-vauhtinen lopetus piti pelisuosikki Dreamy Chipinkin kunnioittavan välimatkan päässä.

Pelisuosikki Notable pilasi esityksensä loppukaarteen laukkaan hallittuaan siihen asti tapahtumia mielensä mukaan.

Hurjasti kirinyt High Flying levisi loppusoralla laukalle sekin ja näin Olli Koivusen ohjastama Expanse´s Tornado otti helpon ykkösen ennen Rite On Birdlandia.

 

Reippaasti mentiin myös monten SM-karsinnassa, jossa pelisuosikki Attack Diablo paineli täyden matkan ryhmän 13,9. Ruuna on tällä hetkellä sellaisessa iskussa, että silla kannattanee katsoa lähtöjä Ruotsin puolelta.

T4-pelin vaihto oli 34 146,20 euroa ja neljällä oikealla pussi lihoi noin satasen verran. Pieniä ongelmia varhain pelinsä sisäänjättäneille tuli siitä, että päätöskohteen pelisuosikki Callela Elmo jäi pois puolisen tuntia ennen ensimmäistä lähtöä.

Tapauksesta eivät tykänneet pelaajat, kuten eivät myöskään hevosen taustavoimat, sillä niin hevonen kuin ohjastaja-valmentaja Riina Rekilä olivat kuitenkin paikan päällä.

Asiaa selvitettiin sisäänkirjoituksen, tuomariston ja hevosen taustavoimien välillä varsin kiivaaseen sävyyn, mutta ainakin allekirjoittaneelle tapaus jäi mysteeriksi. FL

 

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic