Lounais-Häme

Yhä useampi suomalainen rattijuoppo ajaa huumeiden tai lääkkeiden vaikutuksen alaisena

Helsinki
16.08.2018, 08:18

Kotimaa

Suomen teillä liikkuvista rattijuopoista yhä suurempi osa ajaa lääkkeiden tai huumeiden vaikutuksen alaisina, varoittaa vakuutusyhtiö LähiTapiola. Yhtiö viittaa Liikenneturvan tilastoihin, joiden mukaan kolmannes vuoden 2017 rattijuopoista jäi kiinni muun päihteen kuin alkoholin alaisena ajamisesta.
Vielä vuonna 2014 vastaava osuus oli Liikenneturvan mukaan 22 prosenttia ja vuonna 2010 taas 15 prosenttia. Suomalaiset huumekuskit ovat Liikenneturvan mukaan tyypillisesti rauhoittavien lääkkeiden vaikutuksen alaisina rattiin tarttuneita.
LähiTapiolan mukaan liikenneturvallisuudessa muita nousevia trendejä ovat kännyköiden aiheuttamien vaaratilanteiden yleistyminen ja iäkkäiden kuskien määrän kasvu.
Kokonaisuutena liikenne on kuitenkin kehittynyt vakuutusyhtiön mukaan turvallisempaan suuntaan. 20 vuoden aikana liikennekuolemien vuosittainen määrä on puolittunut.
LähiTapiolan mukaan vuonna 2017 tieliikenteessä kuoli 212 ihmistä, kun vielä 2000-luvun alussa vuosittain liikenteessä kuoli noin 400 ihmistä.

https://www.liikenneturva.fi/fi/ajankohtaista/tiedote/huumeet-riski-liikenteessa#addsearch=huum

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic