Lounais-Häme

Yhdellä yhdistyksellä kaksi suurtapahtumaa päällekkäin – Kalamarkkinat ja Rompetori vetivät taas tuhansia kävijöitä

Muikut poskeen, kalakukko kainaloon, uudet vieheet kassiin tai arpalipuke laatikkoon.

Useimmille Forssan Kalamarkkinoiden kävijöille on vuosien saatossa muodostunut omat perinteensä. Kuten hyvin monelle, myös forssalaisille Saku Viherälle ja Pentti Siikille se on ensimmäisenä mainittu.

-Muikut on aina hyviä, Siiki hymyilee.

-Melkein joka vuosi olemme täällä käyneet. Tapahtumasta on tullut tapa, kuten myös muikkujen syönnistä. Välillä kierrellessä löytyy jotain ostettavaakin, Viherä sanoo.

Eikä ihme että kävijöille on muodostunut perinteitä Kalamarkkinoilla, sillä tapahtumalla alkaa olla jo pitkät juuret. Yhteensä sitä on järjestetty lähes parikymmentä vuotta, Lions Club Forssan vastuulla tänä vuonna täyteen tuli kymmenes vuosi.

-Mitään varsinaisia juhlia meillä ei pyöreistä vuosista huolimatta ollut, mutta panostimme tänä vuonna lapsiin ja nuoriin hiukan aiempaa enemmän, kun oli ongintaa ja narunvetoa sekä kasvomaalausta, LC Forssan Jari Kantelus kertoo.

Kävijöitä oli Kanteluksen mukaan jälleen noin 3000, joka on ollut vakiintunut määrä jo pidempään.

-Kauppiaat ovat olleet hyvin uskollisia ja palanneet vuosi toisensa jälkeen, joten olemme saaneet pidettyä heidät tyytyväisinä. Tänäkin vuonna päivä meni hyvin, täyden kympin juttu.

Vähintään yhtä perinteinen on toinen Lions Club Forssan järjestämä kävijöitä vetävä magneetti eli Rompetori.

LC Forssan Timo Tuominen kertoo, että tänä vuonna myyntipaikkoja myytiin metreittäin. Kaikki 70–80 myyntipaikkaa täyttyivät. Kävijöitä oli yli 1500 eli aivan parhaiden vuosien tasolla.

Tolonen myöntää, että Kalamarkkinoiden ja Rompetorin järjestäminen samana päivänä on kova haaste LC Forssalle.

-Tämä on yksi vuoden tärkeimpiä päiviä, selvästi meidän kiireisin. Koko porukkamme on kyllä työllistetty, kun on kaksi näin isoa tapahtumaa samaan aikaan, Tuominen sanoo.

-Näitä on hienoa järjestää, kun talkooväkemme on niin hyvää, Kantelus yhtyy.

Molempien tapahtumien tuotto käytetään paikalliseen hyväntekeväisyyteen. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic