Lounais-Häme Ypäjä

Yhdessä Ypäjää ylöspäin

Paneelikeskustelussa käytiin läpi muun muassa asemakaavoja, kunnan frisbeegolf-hanketta sekä Musiikkiteatterin ja liikuntahallin katonrakennusta.
Kouluverkkouudistuksesta ja asemakaavoista keskustelivat vasemmalta lukien Ypäjän kunnan sivistystoimenjohtaja Heikki Vainio, tekninen johtaja Jouko Käkönen, kunnanhallituksen puheenjohtaja Markku Saastamoinen, kunnanvaltuuston puheenjohtaja Jari Hepomaa ja kunnanjohtaja Sam Vuorinen. Keskustelua johti viestintä- ja elinvoimasuunnittelija Inka Stormi.

Tiistaina Seurakuntakodilla Ypäjän päättäjät kävivät paneelikeskustelun, teemoinaan kunnan kulttuuri ja liikunta, kouluverkkouudistus ja asemakaavat sekä kunnan ja Hevosopiston yhteistyön muodot. Tapahtuman tavoitteena oli laajentaa kuntalaisten ymmärrystä Ypäjän ajankohtaisista aiheista yhdessä keskustellen.

Ensimmäinen keskustelunaihe oli Pertunkaaren kuntorata, jonka yhteyteen on asennettu jo osa suunnitelluista ulkokuntoiluvälineistä. Myös kunnan frisbeegolfradan suunnittelutyö alueelle on osittain käynnissä.

– Ensi vuonna hankitaan lisää ulkokuntoiluvälineitä ja radassa voitaisiin ryhtyä käytännön töihin. Todennäköisesti tänä vuonna tehdään jo syksyllä raivauksia ja maastotöitä, kertoo tekninen johtaja Jouko Käkönen.

Kunta rakentaa frisbeegolf-rataa yhtä aikaa Loimijoki Golfin kanssa, mutta kyseessä on kaksi erilaista hanketta, kertoo kunnanjohtaja Sam Vuorinen

– Kunnan perustehtävä on tarjota kulttuuri-, liikunta- ja hyvinvointipalveluja kuntalaisille, myös sellaisille, joilla ei ole varaa kovalla rahalla harrastaa. Frisbeegolf tuo uuden lisän Ypäjän harrastusvalikoimaan.

– Loimijoki Golfin hanke taas perustuu sen liiketoiminnan laajentamispyrkimyksiin ja monipuolistamiseen, käsitykseni mukaan myös sisäänpääsymaksuun. Heillä tulee olemaan suppeampi ratakokonaisuus kuin Pertunkaaressa.

Aikataulu Pertunkaaren liikuntahallin katon kunnostamiseksi on vielä avoin. Ypäjän Yllätys ja kunta ovat käyneet läpi eri vaihtoehtoja työhön ja sen kustannuksiin.

– Tänä syksynä asia saadaan toivottavasti etenemään paperilla. Käytännön töitä voidaan tehdä aikaisintaan ensi vuonna, sanoo Ypäjän Yllätyksen puheenjohtaja Keijo Vuorentausta.

Ypäjän Musiikkiteatterin katonrakennusprojekti pyritään saamaan päätökseensä loppusyksystä. Syyskuulle teatteriin kaavailtua konserttia ei korjaustöiden vuoksi pidetä.

– Toiveena on, että ensi keväänä siellä olisi katto pään päällä, kun harjoittelemme West Side Storya, Musiikkiteatterin edustaja Pekka Virtanen kertoi julkistaen samalla seuraavan produktion.

Kunnalta on kyselty paljon, miksi se on edennyt teatterin kunnostamisessa, muttei Pertunkaaren osalta. Tähän on Vuorisen mukaan yksinkertainen vastaus.

– Kunta omistaa Musiikkiteatterin rakennuksen ja maa-alueen, jolloin kunta voi omin toimin talousarviossa investoida niihin. Kunta ei omista Pertunkaaren kiinteistöä, vaan se on yksityisen yhdistyksen omaisuutta, jolloin meillä ei ole lain perusteella mahdollisuutta investoida. Voimme kohdentaa siihen avustuksia ja muuta rahankäyttöä.

Kirkonkylän asemakaavan saamia kommentteja kuntalaisilta on nyt käsitelty ja hanke on tarkoitus viedä eteenpäin niin, että päätöksiä pystyisi tekemään tämän vuoden aikana. Palikkalan asemakaavalla on sama aikataulu.

– Keskustan kaavaan on muutettu tontteja isommiksi ja joitakin kevyen liikenteen väylien leveyksiä on muutettu vastaamaan tilan tarvetta. Kuntalaisaloitteena tullut koirapuiston rakentaminen otetaan kaavaan Loimijoen ranta-alueelle, Käkönen selventää. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

27.2.2020