Lounais-Häme

Yhdessäolo on parasta Nice Runissa

Pitkän hellejakson jälkeen pipo ei olisi ollut huono vaihtoehto ulkona liikkumiseen tiistain tuulessa. Jokioisten Intalankartanon työntekijöistä koostuvalla naisporukalla pipon sijasta peruukki lämmitti päänuppia, kun viisikko lähti satojen muiden naisten tavoin kiertämään perinteistä Nice Runin lenkkiä.

Naisporukka kertoi olevansa Nice Run -konkareita, mutta työyhteisön väellä kyseessä oli kolmas kerta Nice Runissa. Työpaikkaan viittaavalla ”Kun muistais” -nimisellä porukalla oli puolustettavanaan voitto viime vuoden asu-kilpailusta.

-Viime vuonna olimme pukeutuneet Suomi-neito 100 vuotta -hengessä, naiset kertoivat.

Nyt asut viittasivat 1960- ja 70-lukujen hippihenkeen.

-Noin kuukauden verran ollaan suunniteltu asuja. Pukeudumme välillä töissäkin erilaisiin asuihin ja ilahdutamme vanhuksia.

Naisten mielestä parasta Nice Runissa on yhdessäolo ja tapahtuman leikkimielisyys. Eräs viisikosta oli niin innokas osallistumaan, ettei edes edellisen ja tulevan yön työvuorot saaneet häntä pysymään pois illanvietosta.

 

Nice Run järjestetään tänä vuonna ainoastaan neljällä paikkakunnalla. Forssan jälkeen tapahtuma rantautuu Vaasaan keskiviikkona ja Pietarsaareen torstaina. Elokuussa Nice Run vierailee Kalajoella. Näillä paikkakunnilla osanottajamäärät pysyvät kutakuinkin viime vuoden tasolla, Vaasassa naisia on liikkeellä lähes kaksi tuhatta.

Nice Runin yhdessä paikallisten urheiluseurojen kanssa järjestävän Forssan Salaman toiminnanjohtaja Miia Laaksonen kertoo, että Hämeenlinnassa ja Seinäjoella ei löytynyt riittävästi talkoolaisia seurojen tueksi. Järvenpäässä osallistujamäärä ei kasvanut toivotunlaisesti.

Laaksosen mukaan Nice Runin jatko ei ole uhattuna. Hän muistuttaa, että massatapahtumien suosio on yleisesti laskussa, kun työyhteisöt sekä ikäluokat pienenevät.

-Työhyvinvointi on jälleen kovasti esillä ja Nice Run on juuri sitä, mikä luo yhteishenkeä ja auttaa jaksamaan porukalla. Ei tässä lopettamassa olla, vaan Salama haluaa edelleen liikuttaa ihmisiä ympäri Suomea, Laaksonen sanoo.

Neljällä paikkakunnallakin Nice Runia voidaan jatkaa, mutta ensi vuodeksi järjestäjillä on tavoitteena saada mukaan uusia paikkakuntia. Seinäjokikin on ilmaissut halukkuutensa palata Nice Run -kartalle.

-Pitää istua alas rauhassa elokuussa ja miettiä, miten jatketaan, Laaksonen toteaa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic