Lounais-Häme Tammela

Yhdistykset tarjosivat Letkun koulusta 100 euroa – Tarjous ei riittänyt kunnanhallitukselle

Kunnanhallitus pitää tarjousta liian pienenä ja päätti asettaa koulun yleiseen myyntiin.
Letkun koulun kohtalo on vielä avoinna, sillä kunta laittaa sen yleiseen myyntiin. Kylän yhdistykset ovat kiinnostuneita koulusta. Kuva: Lassi Puhtimäki
Letkun koulun kohtalo on vielä avoinna, sillä kunta laittaa sen yleiseen myyntiin. Kylän yhdistykset ovat kiinnostuneita koulusta. Kuva: Lassi Puhtimäki

Tammelalaiset yhdistykset olisivat valmiita remontoimaan Letkun koulurakennuksen kyläläisten käyttöön ja kehittämään tiloihin kuntalaisille tarkoitettua harrastustoimintaa. Lisäksi yhdistykset voisivat remontoida rakennukseen ainakin yhden vuokra-asunnon.

Kolmesta yhdistyksestä ja yhdestä yrityksestä koostuva ryhmä on laskenut koulun remontin tulevan niin kalliiksi, että kiinteistön myyntihinta täytyy pitää minimissä. Tämän vuoksi yhdistykset ovat tarjonneet Tammelan kunnalle sata euroa Letkun koulusta.

 

Maanantaina kokoustanut kunnanhallitus ei toistaiseksi taivu sadan euron kauppahintaan, vaan päätti laittaa kiinteistön yleiseen myyntiin lokakuun loppuun asti. Letkun yhdistysten tarjous otetaan kuitenkin huomioon, kun kaupoista päätetään.

– Kyse on myös siitä, että kunnan omaisuutta ei voi myydä ilman avointa tarjouskilpailua. Niinpä päätimme laittaa Letkun koulun myyntiin, kertoo Tammelan kunnanjohtaja Kalle Larsson.

Sadan euron tarjouksen jättivät Letkun Kyläkauppa oy, Letkun Musiikki, Letkun kylätoimikunta ja Letkun maamiesseura yhdessä. Tahoilla oli suunnitelmissa perustaa yksi suurempi yhdistys koulukiinteistöä hoitamaan.

 

Alun perin kunta suunnitteli vuokraavansa koulua yhdistyksille, mutta ongelmaksi muodostui kysymys siitä, kuka maksaa kustannukset.

Asko Koivu Letkun kylätoimikunnasta sanoo, että Tammelan kunta ei olisi halunnut lainkaan kuluja rakennuksesta. Vuokralaisten olisi pitänyt hankkia jopa vakuutukset, mikä ei Koivun mukaan ollut mahdollista.

– Päätimme, että on järkevämpää tehdä tarjous rakennuksen ostamisesta, Koivu sanoo. FL

Aiheesta aiemmin: Tyhjäksi jääneistä kouluista jatkuvasti kuluja kunnalle – Neuvottelut Letkun koulun vuokraamisesta jatkuvat

Uusimmat

Näkoislehti

1.6.2020

Fingerpori

comic