Lounais-Häme

Yhdistykset tarvitsevat toisiaan ja kunnan tukea

Humppilan Veikoilla on asiaa.

Viime perjantaina varmistui, että naisten Superpesiksen ottelu järjestetään Humppilassa huhtikuussa.

Toisiaan vastassa ovat viime vuoden Suomen mestari Tampere ja Rauma. Paikalle odotetaan 500–700 katsojaa.

-Emme yksinkertaisesti pärjää yksin järjestelyiden kanssa. Tarvitsemme lisää auttavia käsiä, pesäpallojaoston puheenjohtaja Ari Kallioinen sanoo.

Kallioinen on saapunut juuri oikeaan paikkaan oikeaan aikaan.

Humppilan kunnanvirastoon on kokoontunut edustajia 15 paikallisesta yhdistyksestä. Kaikki vaikuttavat innostuvan Kallioisen ehdotuksesta.

-Meiltä saatte lainaksi kahvinkeittimen, ilmoittaa Maa- ja kotitalousnaisten edustaja.

-Humppilan Lasi voisi kiinnostua tapahtumasta. Katsojat haluavat varmasti käydä myös syömässä ja ehkä ostoksilla. Tapahtumasta pitää tiedottaa paikallisille yrittäjille, jotta he voivat järjestää tempauksia, eräs osallistuja suunnittelee.

Yhdestä paikalla olevasta yhdistyksestä voisi mahdollisesti löytyä kaksi järjestyksenvalvojaa tapahtumaan ja eräs tilaisuuteen osallistuva oivaltaa, että parkkipaikoille tarvitaan ohjausta.

-Kuulostaa todella hyvältä. Juuri tällaista apua me kaipaamme, huokaa Humppilan Veikkojen puheenjohtaja Kari Rämö.

Humppilan kunta aikoo edistää yhdistysten välistä yhteistyötä ja kehittää myös omaa viestintäänsä yhdistysten suuntaan.

Kunnan toiveena on, että yhdistykset osallistuivat kunnan järjestämiin tapahtumiin aiempaa useammin ja runsaslukuisemmin. Yhteistyön myötä myös yhdistyksillä olisi aiempaa paremmat mahdollisuudet järjestää tapahtumia yhdessä.

Yhdistysten edustajien mukaan kunta on toistaiseksi tiedottanut huonosti kunnan tapahtumista ja yhdistysten mahdollisuuksista osallistua niihin. Nyt kunta haluaa tehdä muutoksen.

Maanantaina järjestetyn yhdistysillan aikana kunta keräsi yhdistysten päivitettyjä yhteystietoja ja loi sähköpostilistan, jolla kunta voi tiedottaa tulevista tapahtumista ja muista tilaisuuksista, joissa yhdistyksiä voitaisiin tarvita. Yhdistysten jäsenet muistuttivat, että tiedottaminen pitää tapahtua hyvissä ajoin, jotta yhdistyksissä on aikaa koota joukkoja ja suunnitella.

Lisäksi tilaisuudessa päätettiin, että vastaavanlaisia yhdistysiltoja vietetään tästä lähtien pari kertaa vuodessa. Näin yhdistykset voivat tiedottaa toisilleen tulevista tapahtumista, pyytää apua ja suunnitella tulevaisuutta yhdessä.

-Toistaiseksi Humppilan Veikot on tehnyt yhteistyötä muiden yhdistysten kanssa hyvin pienimuotoisesti. Nyt haluamme laajentaa yhteistyötä. Mitään isoa tapahtumaa on mahdoton järjestää omin voimin, Veikkojen puheenjohtaja sanoo. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti