Lounais-Häme

Yhdistyksille rahoitusta kalustohankintoihin

Maaseudun kehittämisyhdistys Leader LounaPlussa ry:n uusi Harraste-teemahanke tarjoaa Forssan seudun yhdistyksille mahdollisuuden hakea tukea kalusto- ja välinehankintoihin.

Hankkeen ideana on tarjota yhdistyksille rahoitusta isompien, aikaa kestävien hankintojen tekoon.

-Ihan kynä- ja kumilinjaa emme ota rahoitettavaksi. Tarkoitus on rahoittaa vähän kauemmin kestäviä tarvikkeita tai varusteita, kuten vaikka soittimia, kameroita tai tietokoneita, LounaPlussa ry:n hankeneuvoja Elina Hujanen sanoo.

Hakijayhdistyksen täytyy toimia rekisteröityneenä yhdistyksenä Forssan, Jokioisten, Ypäjän, Humppilan tai Tammelan alueella.

Hankkeen kautta rahoitettavien hankintojen kustannusarvio voi olla 1000–10000 euroa. Tuki myönnetään 75 prosentille kustannuksista, yhdistys itse maksaa 25 prosenttia.

-Ideana on, että tässä pääsee pienellä panoksella mukaan, yleensähän Leader-hankkeiden tuen alaraja on 5000 euroa. Me myös asioimme Hyrrässä ja ohjeistamme hakijoita, Hujanen sanoo.

Rahoitusta voi hakea vaikkapa alueella toimiva urheiluseura.

-Rahoitusta voi hakea tarvikkeisiin, jotka kestävät käytössä sanotaan ainakin kolme vuotta ja ovat hyödyksi laajemmalle joukolle. Aivan yhden kauden kestäviin välineisiin ei rahoitusta myönnetä, Hujanen sanoo.

Tuen saajat päättää LounaPlussa ry:n 16-henkinen hallitus joulukuisessa kokouksessaan. Tuki maksetaan keväällä kuitteja vastaan, eikä se kata päätöstä edeltäviä hankintoja.

Maaseudun tukien sähköisen hakusysteemin Hyrrän kanssa aiemmin ilmenneet ongelmat ovat Hujasen mukaan nyt takana. Hujanen arvioi, että Harraste-hakemusten käsittelyyn menee pari kuukautta.

Teemahanke on uusi hankemuoto, ja Harraste-teemahanke on sarjassaan LounaPlussan kolmas.

Harraste-hankkeen hakemukset täytyy jättää 15. marraskuutta mennessä. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic