Lounais-Häme

Yhdistys nivoo Hämeen matkailun, Forssan seutu mukaan Elinvoimaa Hämeeseen ry:hyn

Uusi yhdistys lähtee liikkeelle jäsenten tarpeista. Mukaan kaivataan myös yrityksiä ja toimijoita Lounais-Hämeestä.
Jokiläänin matkailusta kiinnostuneet päivittivät kuulumiset ja tulevan suunnitelmat sekä tutustuivat Hunajakodon B&B:hen Jokioisilla. Sitä esitteli yrittäjä Elise Anttinen. Kuva: Lassi Puhtimäki

Hämeen matkailuponnistukset ovat olleet maakunnassa erillisinä sirpaleina eikä yhtenäistä aktiivista toimijaa ole ollut Hämeen Matkailu oy:n murenemisen jälkeen.

Nyt uutta ja yhteistä rakennetaan yhdistyspohjalta.

Elinvoimaa Hämeeseen -yhdistyksen tavoite on tuoda matkailualan toimijat eri puolilta yhteen, linkittää heidät toisiinsa sekä myös asiakkaisiin.

– Toiminta on alussa ja se muotoutuu juuri sellaiseksi, kuin yhdistyksen jäsenet haluavat ja tarvitsevat. Siksi on tärkeää, että mukaan lähtee paljon väkeä ja eri puolilta maakuntaa, kertoo Hämeen Liiton yhteyskoordinaattori Jaana Laakso.

Tavoitteena on, että vuoden lopulla jäseniä on noin 150. Ensimmäisenä päivänä siihen liittyi Laakson mukaan jo yli 30.

– Mukaan ovat tervetulleita niin yritykset, yksityiset kuin erilaiset yhdistyksetkin.

Laakso ja Forssan seudun matkailusihteeri Mari Noromies esittelivät ideaa Humppilan, Jokioisten ja Ypäjän yhteisessä matkailutilaisuudessa Ypäjällä.

Ei yksin Hämeenlinnaa

Hämeen laidalla koolla olleita yrittäjiä askarrutti, josko yhdistys keskittyy enemmänkin Hämeenlinnan seudun matkailun tarpeisiin kuin esimerkiksi Lounais-Hämeen.

– Yhdistyksen toiminta on jäsentensä näköistä eli paras keino varmistaa tilanne on lähteä sankoin joukoin mukaan toimintaan. Ja toiminta linjataan kaikkien jäsenten tarpeiden mukaan.

Elinvoimaa Hämeeseen ry:n projektipäällikkönä on juuri aloittanut Jutta Äijälä.

Yhdistyksen tarkoitus on luoda muun muassa verkosto, jonka avulla voidaan esimerkiksi eri palveluista paketoida matkailijoille markkinoitavia kokonaisuuksia. Sellaiselle on maakunnassa tarvetta.

Hämeenlinna on luvannut yhdistykselle vastinrahaa maksimissaan 150 000 euroa. Rahaa tulee siinä suhteessa mitä yhdistys pystyy keräämään.

– Jäsenmaksut eivät ole suuria. Yksityisiltä maksu on 30 euroa vuodessa ja yrityksiltä 50 euroa vuodessa, Noromies kertoo.

Kunnat kutsutaan mukaan

Myös kuntia kutsutaan mukaan. Yhdistys ottaa yhteyttä maaliskuussa. Tukirahasummakin on Laakson mukaan kohtuullinen eli 500 euroa.

– Lisäksi kunnat pystyvät tilaamaan yhdistykseltä tarvitsemiansa palveluista. Esimerkiksi Forssan seudun viisi kuntaa voisi tilata esimerkiksi oman markkinointikampanjan, Laakso selvittää.

Laakso toivoo, että yhdistyksen toiminnassa ei tuijotettaisi tiukasti seutukunta- tai kuntarajoihin.

– Muualta ja etenkin ulkomailta tuleville matkailijoille niillä ei ole merkitystä.

Uusi yhdistys aikoo linkittyä myös digitaaliseen matkailumaailmaan.

– Myös yksittäisten matkailuyritysten on hyvä lähteä niihin ja kääntää myös omaa esittelymateriaalia nettisivulleen englanniksi. Se on sisäänpääsyvaatimus moneen verkon palveluun, muistuttaa Noromies.

Lue myös: Palvelut samalle tarjottimelle: Järviylängön Helmet yhdistää matkailualan yrittäjiä kumppaneiksi Forssan seudulla

Luitko tämän: Matkailu on Forssan seudullakin miljoonabisnes – kolmen euron kahvillakin on merkitystä

https://tavastiaevents.fi/

https://gotavastia.fi/fi/

Fingerpori

comic

Näkoislehti

30.3.2020

Uusimmat