Lounais-Häme

Yhdysvallat jatkaa kiinalaistuotteiden kurittamista - ilmoitti jälleen uusista tullimaksuista

Washington
08.08.2018, 01:48

Talous

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin hallinto asettaa lisää 25 prosentin tuontitulleja kiinalaistuotteille. Tullit tulevat voimaan 23. elokuuta ja koskevat tuotteita, joita tuodaan maahan 16 miljardin dollarin arvosta.
Yhdysvallat ilmoitti jo heinäkuussa asettavansa 25 prosentin tullimaksut kiinalaistuotteille, joita tuodaan maahan 34 miljardin dollarin arvosta. Yhteensä 23. elokuuta alkaen voimassa olevat tullimaksut koskettavat siis kiinalaistuotteita 50 miljardin dollarin arvosta.
Yhdysvaltojen kauppaviranomaisen mukaan nyt ilmoitetut tullimaksut kohdistuvat 279 uuteen kiinalaistuotteeseen. Yhdysvallat pani aiemmin nämä tullimaksut jäihin yhdysvaltalaisyritysten esittämien huolien takia.
Yhdysvaltojen uudet tullimaksut eivät tulleet yllätyksenä. Maksut kertovat kuitenkin siitä, etteivät talousmahdit ole valmiita perääntymään kohentaakseen tiukentuneita välejään.
Kiina on jo vastannut Yhdysvaltojen heinäkuussa ilmoittamiin tullimaksuihin samansuuruisilla tulleilla amerikkalaistuotteille. Kiina ilmoitti viime viikolla lisäksi, että se on valmis määräämään vastatulleja, jos uhkaus uusia tulleja astuu voimaan.
– Kiina uskoo aina, että molemminpuolisen kunnioituksen, tasa-arvon ja yhteisen edun pohjalta käydyt neuvottelut ovat tehokkain tapa ratkoa kauppakiistoja. Yksipuoliset uhkaukset tai kiristäminen johtavat vain kiistojen kiihtymiseen ja kaikkien osapuolten tappioihin, kauppaministeriöstä sanottiin tuolloin.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti